Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2010 11:02

Син лідера ХАМАСу безкоштовно працював на ізраїльську розвідку

Син лідера ХАМАСу безкоштовно працював на ізраїльську розвідку

Мосаб Хассан Юсеф, син лідера руху ХАМАС на Західному березі річки Іордан Шейха Хассана Юсефа, довгий час був агентом Служби загальної безпеки Ізраїлю (ШАБАК), пише "Гаарець". 32-річний Мосаб Юсеф, який прийняв на початку 2000-х християнство, з 2007 року проживає у США, побоюючись переслідування палестинської влади.

Під час Другої інтіфади Юсеф-молодший, який проходив в матеріалах ізраїльської розвідки як "Зелений принц", допоміг ШАБАКу заарештувати багатьох високопоставлених палестинських чиновників. В основному відомості, надані Юсефом, стосувалися організації терористичних актів на території Ізраїлю. "Зелений принц" також змусив ізраїльські спецслужби відмовитися від планів замаху на його батька.

Палестинський агент, наближений до керівництва ХАМАСу, не лише забезпечував ШАБАК відомостями, але і брав участь в оперативній діяльності. Так, він допоміг ідентифікувати терориста-смертника, який збирався підірвати себе на жвавій площі в Рамаллі.

Юсеф був завербований ШАБАКом в 1996 році, коли він близько року провів в ізраїльській в"язниці. За його словами, на співпрацю з Ізраїлем він погодився для того, щоб "врятувати життя людей". Палестинський агент працював з ШАБАКом з власної волі і не брав за свої послуги грошей. У інтерв"ю ізраїльському виданню Юсеф заявив, що готовий хоч зараз воювати в секторі Газа на стороні Ізраїлю і йти звільняти Гілада Шаліта з палестинського полону.

Розповідь Юсефа про роботу на ізраїльську розвідку буде опублікована в книзі "Son of HAMAS" ( "Син Хамаса"), написаній в співавторстві з Роном Брекін. Книга поступить в продаж на території США на початку березня.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Син лідера ХАМАСу безкоштовно працював на ізраїльську розвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути