вівторок, 04 червня 2019 08:01

Свята і важливі події 4 червня: що відзначають цього дня

Свята і важливі події 4 червня: що відзначають цього дня
Прикметою дня важається - якщо на Василіска прилетіло багато оводів - до урожаю огірків Фото: YouTube

4 червня відзначають Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії, заснований під егідою ООН у 1982 році. Дата приурочена до сумної події в Лівані, коли під час ізраїльського авіанальоту загинуло багато дітей.

У народі 4 червня відзначають день міфічної істоти Василіска. У цей день не можна було займатися серйозною роботою в полі і городі. Вірили, що з усього посадженого сьогодні, виростуть волошки.

Прикметою дня важається - якщо на Василіска прилетіло багато оводів - до урожаю огірків.

Видатні події. У 1800 р у Вашингтоні побудували президентська резиденцію - Білий дім. У 1856 р в Москві заснували Третяківська галерея. У 1896 р підписали секретний договір між Росією і Китаєм. У 1922 р вийшов перший номер радянського сатиричного журналу "Крокодил".

Народилися: Владислав Городецький, український архітектор - у 1863 р, Євген Мравинский, радянський диригент - у 1903 р, Олександр Ільченко, український письменник, сценарист - у 1909 р, Василь Литвин, український кобзар - у 1941 р, Анджеліна Джолі, американська актриса - у 1975 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4-7 червня відбудеться 31-а Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2019"

Померли: Джованні Джакомо Казанова, італійський авантюрист і письменник - у 1798 р, Георгій Мілляр, радянський актор театру і кіно, відомий за ролями в казках - у 1993 р, Геннадій Попович, український футболіст - у 2010 р, Едуард Хіль, радянський оперний і естрадний співак - у 2012 р.

Іменини святкують Володимир, Данило, Захар, Іван, Макар, Михайло, Павло, Софія, Федір, Яків.

Студенты и часть интеллигенции захотели изменить политическую систему Китая в конце 1980-х. Начались мирные протесты и акции, которые переросли в кровавые противостояния. 4 июня 1989 года на площади Тяньаньмэнь в Пекине китайская армия разогнала массовую демократическую демонстрацию. Введенные на площадь танки открыли огонь и буквально ехали по рядам демонстрантов на глазах миллионов телезрителей. Число жертв оценивается от сотен до нескольких тысяч человек.

Зараз ви читаєте новину «Свята і важливі події 4 червня: що відзначають цього дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути