субота, 17 липня 2010 14:49

Священнику УГКЦ рідновіри хотіли спалити хату

Священнику УГКЦ рідновіри хотіли спалити хату
Настоятелю греко-католицької церкви в селі Постолівка, Гусятинського району Тернопілля Михайлу Пилипіву ледь не спалили хату.

За його словами, невідомі чоловіки на синьому мікроавтобусі кинули в його будинок два "коктейля Молотова" в пляшках з-під пива із займистою сумішшю.

"Я в той час дома не був, у райцентр поїхав. Жінка сама лишилася, телевізор дивилися. Раптом чує – щось вибухнуло. Забігає в кімнату від дороги, а там вогонь. Взялася гасити його, то обпекла собі руки, порізала ноги від битого скла. Зараз в травматології лежить", —розповів Gazeta.ua Михайло Пилипів.

В будинку Пилипіва знайшли розбиту пивну пляшку з слідами суміші. Ще одна валялася нерозбитою біля хати – палії не поцілили нею у вікно.

Власник садиби підозрює в скоєному представників Рідної православної віри. Їхній духовний центр – в сусідньому селі. За словами священника, його парафія має земельні суперечки з рідновірами.

В той час самі рідновіри звинувачують греко-католика в провокації. Вважають, що він сам підпалив свою хату, а тепер спихає вину на них.

Правоохоронці ще не порушили кримінальної справи за фактом підпалу. Проводять перевірку. В хаті священника міняють вибиті вікна. Доведеться також купити нові штори і килим для підлоги – вони постраждали під час пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Священнику УГКЦ рідновіри хотіли спалити хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути