Ексклюзиви
субота, 09 січня 2010 17:19

Незрячий українець пішки дійшов до Віфлеєма

Незрячий українець пішки дійшов до Віфлеєма

Незрячий священик з Прикарпаття зустрів Різдво у Вифлеємі. Про це повідомив журналістам провідник сліпого священика Андрій Калюжний.

За його словами, "проща до Бога стала змістом земного буття і для незрячого священика о. Ігоря Іваніва, а Церква - його Небом на землі". Провідник каже, що незрячий отець уже повернувся із Святої землі, "встеливши молитвами тисячі кілометрів". Він повідомив, що до Вифлеєма добирались пішки, часом автостопом і літаком. "У кожному храмі, де прочани знаходили прихисток, священик під час спільних богослужінь дякував Богові за його ласки і покров, молився за нужденних, просив у Господа допомоги. – повідомив А.Калюжний. - У товстелезному зошиті-щоденнику отця Ігоря - тисячі записів, імен, людської відвертості, прохань і пастирських благословень. Мужність та відданість о. Ігоря Христовій Церкві є добрим прикладом для всіх нас".

"Отець Ігор, - згадує провідник Андрій, був у співслужінні і в храмі Гробу Господнього перед Різдвом за Юліанським календарем, на горі Фавор у храмі Преображення Господнього, що на висоті 586 метрів над рівнем моря, у храмі Різдва Христового у Віфлеємі".

Як повідомлялося, торік, у грудні на свято Введення Пречистої Діви Марії у храм Господній незрячий священик о. Ігор Іванів та його провідник парафіянин церкви Святої Параскеви УГКЦ в Болехові А.Калюжний вирушили з храму Божої Матері Неустанної Помочі в Івано-Франківську у прочанську дорогу до Єрусалима, щоб вклонитися слідам Христовим на Святій землі: помолитися біля Гробу Господнього, відчути серцем велич Преображення на горі Фавор, зустріти радість Різдва Христового у Віфлеємі.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Незрячий українець пішки дійшов до Віфлеєма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути