середа, 28 листопада 2012 21:43

"Свободівець" Іллєнко підтримав вчительку, яку судять за побиття чоловіка лопатою

Печерський районний суд провів попереднє слухання, щодо справи Ніни Москаленко. Вона обвинувачується в тому, що 21 червня поблизу свого дому побила чоловіка. Він, начебто, отримав струс мозку. Однак, в медичній довідці, яку долучили до матеріалів справи вказана травма не зазначається.

Адвокат обвинуваченої Олександр Свердловський вважає справу сфальсифікованою та не до кінця розслідуваною.

"Обвинувачена разом із її захисником не були ознайомлені із матеріалами справи. Слідчий заважав мені робити фотокопії. Тому, що я помітив там фальсифікації. У зв'язку із цим я звернувся із скаргою до начальника слідчого відділу. Вони дуже поспішали, щоб справа розглядалась старим кодексом. Експертиза була не те, що проведена із порушеннями - її не провели взагалі. Сам потерпілий не обстежувався, а обстежувалась його медична документація. При цьому у ній були відсутні будь-які дані про перелом. Яким чином експерти дійшли до висновку, що перелом черепа був, я не знаю", - пояснив адвокат.

Юрист підозрює, що суддя зацікавлений в тому, аби визнати Москаленко винною.

"Я навів довідки про суддю. Він був призначений раніше суддею у Харкові. Не відбувши там п'ятирічний термін, його перевели в Печерський суд. Тут виникає думка, що він дуже залежний, тому що поки не призначений на довічно і хвилюється за свою кар'єру", - обгрунтував своє припущення адвокат.

Юрист подав відповідне клопотання аби суддя взяв самовідвід, а справу подали на додаткове розслідування. Обидва клопотання відхилили.

Підтримати жінку прийшов "свободівець" Андрій Іллєнко.

"Ми будемо захищати Ніну Москаленко, як і всіх українців до кінця. Розуміємо, що ця система уже укорінилася в нашому суспільстві. Якийсь мажор захоче забрати вашу землю, чи ще щось і без проблем це зробить. Просто йому так захочеться. Для них ви не люди, якщо не маєте дорогих машин і не маєте зв'язків. Ситуація із Ніною Москаленко кричуща. Це все відбувається в столиці, на Печерських пагорбах, перед носом нашої еліти. Все куплено. Все відбувається, так як хоче цей мажор. Але проти лома є прийом. І ми не допустимо аби в неї забрали будинок, бо він знаходиться у привабливому місці біля ботанічного саду", - виступив перед стінами Іллєнко.

Москаленко подякувала всім присутнім за підтримку.

"Без вашої допомоги, я б не справилась. Ваша підтримка у лікарні і в суді для мене дуже важлива", - переконувала жінка.

Нагадаємо, що кілька разів будинок Ніни Москаленко на Землянському провулку 14 намагалися захопити рейдери. За словами жінки, ділянка в елітному Печерському районі сподобалась народному депутату Василю Грицаку. Прес-служба політика запевняє, що він не має до цієї справи ніякого відношення. 25 вересня до помешкання приїхали невідомі люди і запропонували віддати будинок в обмін на помешкання за Києвом. Коли жінка відмовилась, почали погрожувати. Після цього до неї подзвонили з Печерського райуправління міліції. Викликали на допит. На неї подали заяву, в якій зазначили, що 21 червня вона напала на чоловіка. Лопатою розбила йому голову. Порушили кримінальну справу за ч.2 ст.122 (умисне тяжке тілесне ушкодження з метою залякування або примусу).

Наступне засідання суду призначене на 10 грудня.

Додамо, що Ніна Москаленко працює вчителем української мови у військовому ліцеї ім. Івана Богуна.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" Іллєнко підтримав вчительку, яку судять за побиття чоловіка лопатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути