вівторок, 13 листопада 2012 10:03

"У нас фінасуються тільки ті силові органи, які репресують власний народ" - Іллєнко

"У нас фінасуються тільки ті силові органи, які репресують власний народ" - Іллєнко
Андрій Іллєнко. Фото: ukranews.com

Україна — європейська держава, але це не означає нівелювання якихось національних інтересів.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав кандидат у народні депутати від партії ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує "Свобода" курс євроінтеграції, він наголосив:

"Ми позитивно ставимося до євроінтеграції. Україна — це європейська держава. І дуже не подобається, коли ми вкотре це комусь доводимо. На певний час нас відучили від Європи і дійсно в деяких питаннях, можливо десь є певне відставання. Але в жодному разі ми не повинні відходити від того шляху, який має бути саме в європейському просторі".

Іллєнко додав: "Це не означає якогось розчинення в якомусь космополітичному об'єднання, це не означає нівелювання якихось національних інтересів. Ми повинні діяти в інтересах України".

Водночас, "свободівець" додав, що питання щодо НАТО наразі перед країною не стоїть, та на майбутнє треба провести з цього приводу референдум.

"НАТО — це військово-політичний блок. Та це не тільки військові та політичні питання, це певні стандарти життя, це певні стандарти демократії, це певні стандарти безпеки. Коли на нашій території зараз знаходиться іноземний окупаційний флот, коли у нас голодна армія, коли у нас держава фінансує із силових органів тільки ті, які репресують власний народ, а не збройні сили, які мають захищати від зовнішнього ворога, коли у нас відкриті кордони, коли у нас в державі спокійно знаходиться іноземна агентура, то звичайно питання про вступ в НАТО в таких умовах просто не стоїть, - підкреслив Іллєнко. - Але якщо питання стоятиме глобально, то це має бути референдум, на якому громадяни мають вирішити питання вступу чи не вступу до НАТО".

Зараз ви читаєте новину «"У нас фінасуються тільки ті силові органи, які репресують власний народ" - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути