Ексклюзиви
середа, 03 травня 2006 14:26

Свобода пересування в ЄС стане необмеженою

Щонайменше 20 країн Євросоюзу ризикують опинитися в Європейском суді за недотримання нового законодавства про вільне пересування. Про це заявив у вівторок єврокомиссар з юстиції Франко Фраттіні.

Нова директива Брюсселя набрала сили в неділю. Відтепер, якщо громадянин ЄС вирішив переселитися до будь-якої іншої європейської країни, формальності для проживання там його родини, або партнера, будуть значно спрощені. Наразі 7 млн європейців проживають або працюють в іншій державі Євросоюзу.

- Нові правила зменшують тягар бюрократичних формальностей, - пояснив Фраттіні.- Наприклад, такий документ як вид на проживання просто зникне, що дуже важливо. І не тільки символічно - адже тепер всім нам необхідно мати лише паспорт або посвідчення особи.

Спочатку тільки працюючі в іншій країні користувалися правом на вільне пересування. Згодом його одержали і всі інші категорії громадян ЄС.

Тепер після 5 років проживання в країні, члени родин європейців дістають необмежені права. Відтепер можливо без виду на проживання не тільки вчитися, працювати й створювати приватне підприємство, але й одержувати пенсію.

На сьогоднішній день лише Австрія, Словенія і Словаччина гармонізували національні законодавства з європейськими нормами. Данія і Великобританія заявили про намір зробити це найближчим часом, повідомляє Эксперт-центр.

Зараз ви читаєте новину «Свобода пересування в ЄС стане необмеженою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути