середа, 19 червня 2013 18:19

"Свобода" хоче повністю заборонити виробництво і продаж слабоалкогольних напоїв

"Свобода" хоче повністю заборонити виробництво і продаж слабоалкогольних напоїв
Фото: newpolityka.in.ua

Депутати Верховної Ради від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний, Михайло Головко пропонують парламенту заборонити виробництво слабоалкогольних напоїв.

Про це йдеться в законопроекті № 2319а, зареєстрованому в Раді 18 червня, передає Дзеркало тижня.

Депутати пропонують внести зміни до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" та заборонити виробництво, зберігання і торгівлю слабоалкогольними напоями. Також пропонується заборонити рекламу таких напоїв.

У разі прийняття закону, до суб'єктів господарювання за виробництво слабоалкогольних напоїв будуть застосовуватися штрафи - 200% від вартості виробленої продукції, але не менше 8 500 гривень, за торгівлю такими напоями - 200% від вартості отриманої партії товару, але не менше 1 700 гривень, за зберігання слабоалкогольних напоїв - 100% від вартості товару, який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 1 700 гривень.

Як зазначають депутати у пояснювальній записці, метою законопроекту є витіснення синтетичних шкідливих напоїв, якими вони вважають саме слабоалкогольні напої, з українського ринку.

Свободівці впевнені, що на місце такої шкідливої ??продукції прийдуть напої натурального походження, що забезпечить здорове збалансоване споживання напоїв, що містять алкоголь, і зменшить зловживання алкоголем неповнолітніми.

МОЗ зазначає масове захоплення української молоді слабоалкогольними напоями і закликає боротися з цим явищем. За даними МОЗ, особливо популярні такі напої серед дівчаток-підлітків.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" хоче повністю заборонити виробництво і продаж слабоалкогольних напоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути