Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2007 09:11

Світові лідери і ліванські політики осудили вбивство члена парламенту Лівану

Світова громадськість різко осудила терористичний акт, що відбувся напередодні в Лівані й забрав життя дев"яти чоловік, в тому числі депутата ліванського парламенту від антисірійської партії "Катаїб-Ліванські фаланги" Антуана Ганема. Лідером цієї партії, що стоїть на антисірійських позиціях, є колишній президент Лівану Амин Жмайель, біля будинку якого і прогримів вибух. Після вибуху, поранення при якому отримали близько 30 чоловік, на місці події виникла сильна пожежа. Спалено декілька автомобілів, вибито шибки в сусідніх будинках.

Більшість ліванських політиків убачають сірійський слід у вбивстві члена партії "Катаїб-Ліванські фаланги". Так, Саад Харірі, син убитого в 2005 році прем"єр-міністра країни Рафіка Харірі, прямо заявив, що відповідальність за вбивство Ганема лежить на Сірії.

Із різкою критикою акту насильства виступили РФ, США, Великобританія, Франція, Італія і Євросоюз. Зокрема президент Сполучених Штатів Джордж Буш назвав вбивство місцевого політика "жахливим" і підкреслив неприйняття "будь-яких спроб Ірану і Сірії дестабілізувати обстановку в Лівані", передає "Интерфакс".

Член Єврокомісії по зовнішніх зв"язках Беніта Ферреро-Вальднер і верховний представник з єдиної зовнішньої політики і політики безпеки ЄС Хавьер Солана назвали теракт "ганебним" і повідомили, що офіційний Брюссель "глибоко шокований" тим, що сталося.

Президент Франції Ніколя Саркозі відзначив, що "з усією рішучістю засуджує" терористичний акт і "глибоко засмучений" смертю під час вибуху ліванського депутата та інших людей.

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери і ліванські політики осудили вбивство члена парламенту Лівану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути