середа, 27 січня 2021 09:32

Світ вшановує пам'ять жертв Голокосту

Світ вшановує пам'ять жертв Голокосту
Дату Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту встановили в 2005 році на зборах Генеральної Асамблеї ООН. Фото: pixabay.com

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Саме в цей день 1945-го був звільнений нацистський концентраційний табір Аушвіц.

За час Голокосту нацисти знищили понад 6 млн євреїв і ромів. Не залишилося поіменного списку жертв, які постраждали під час геноциду. Об'єднана єврейська община України закликала вшанувати пам'ять жертв Голокосту в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві з'явиться меморіал Голокосту й Алея праведників

"Акції зачисток" уперше провели айнзацгрупи на території окупованої Галичини. Протягом тижня внаслідок погромів, ініційованих нацистами, у Львові загинули 6 тис. євреїв. "Остаточне вирішення" призвело до знищення євреїв Галичини у таборах і гетто Тернополя, Дрогобича, Борислава, Сколе, Стрия та інших міст. Загалом загинуло 610 тис. євреїв.

Дату Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту встановили 2005 року на зборах Генеральної асамблеї ООН. Ініціатором прийняття даної резолюції стали Ізраїль, Україна, Канада, Австралія, США та РФ. Усього її прийняли понад 90 держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм на основі спогадів людей, які пережили геноцид

Сьогодні в єврейських громадах України проводять заходи в пам'ять про жертв Голокосту. Збори проводитимуться з дотриманням карантинних заходів. У деяких містах такі заходи пройдуть за участю мерів, губернаторів та інших високопоставлених гостей. В Україні і по всьому світу згадуватимуть євреїв, які були знищені нацистською машиною Голокосту тільки за те, що вони були євреями.

Зараз ви читаєте новину «Світ вшановує пам'ять жертв Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути