Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 10:18

"Швидка допомога" та інші служби поміняють номери телефонів (СПИСОК)

"Швидка допомога" та інші служби поміняють номери телефонів (СПИСОК)
Вже зовсім скоро додзвонитися в "швидку" по звичному нам номеру "03" буде неможливо. З 15 листопада Україна починає підготовку для переходу на тризначну систему спецномерів, яка запрацює на початку першого кварталу нового року (орієнтування в січні). Якийсь час, місяці три-чотири, старі і нові номери існуватимуть паралельно, а потім старі зникнуть. За звичними двозначними номерами нам відповідатиме автовідповідач, який оповістить про новий порядок набору цифр.

Як пояснили в Держкомзв"язку, запам"ятати нові екстрені номери буде нескладно, адже поміняються вони тільки на одну цифру. Наприклад, якщо зараз ми набираємо "01", "02", то до номера почнемо додавати спочатку одиницю - "101", "102"... До речі, така система набору вже давно діє для виклику екстрених служб з мобільного телефону і в майбутньому не поміняється, повідомляє "Сегодня".

Для набору стільникового номера або міжміста не потрібно буде натискати "8". Номер відразу починатиметься з 0. Але ця норма набуде чинності тільки з жовтня-листопада 2009 року.

До таких змін українці відносяться неоднозначно. Є супротивники нововведення. "В стані стресу людині ніколи буде згадувати правильний номер. Вірніше було б не давати "поради від автовідповідача", а просто встановити переадресацію, щоб у будь-якому випадку людина з першого дзвінка потрапляла, куди треба, автоматично. А то поки людина прослуховуватиме повідомлення, поки перенабере номер, хтось може загинути!", - ділиться з Юрій Федощенко.

Нагадаємо, протягом 2009 року Україна перейде на Євросистему виклику екстрених служб. Замість "01", "02", "03" і "04" треба буде набрати тільки один номер - 112. Україна - одна з 22 країн, де різняться номери екстрених служб, і перехід зроблений заради нашого блага. "Приїжджає до нас іноземець і йому стає погано, а він не знає, який у нас номер "швидкої". Тепер і він знатиме, і наша людина за кордоном теж запам"ятає, що дзвонити треба 112", - говорять в прес-службі. МНС створить колл-центр, куди поступатимуть дзвінки і перенаправлятися в інші служби.

Зараз ви читаєте новину «"Швидка допомога" та інші служби поміняють номери телефонів (СПИСОК)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути