Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 17:11

Швейцарець перелетів затоку Галвей на крилах (ФОТО)



Швейцарський екстремальний BASE-джампер Улі Гегеншатц здійснив стрибок з літака над бухтою Галвей у Ірландії. Він зістрибнув з висоти 4.500 метрів і за допомогою вінгсьют пролетів 17.6 кілометрів над бухтою Галвей між островом Ініс Мор і аеропортом Connemara.


Улі Гегеншатц був простим швейцарським страховим агентом. Зараз він всесвітньовідомий Base-джампер, який першим ризикнув стрибнути з альпійських вершин Ейгер і Маттерхорн. А 15 вересня Улі Гегеншатц за 11 годин і 45 хвилин без підтримки гелікоптерів зістрибнув одразу з трьох вершин Швейцарських Альп: Ейгер, Менш і Юнгфрау.

5 років тому він був першим, хто зістрибнув зі скелі Машрум, яка знаходиться на північній стіні гори Ейгер. Тепер Машрум відома у всьому світі як платформа Base-джампінга. Два роки опісля Гегеншатц знову став першопрохідником, цього разу "спробувавши" Маттерхорн.

Вінгсьют (англ. Wingsuit) - стрибки в спеціальному костюмі, що надає людському тілу форму крила, що створює підйомну силу.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Швейцарець перелетів затоку Галвей на крилах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути