середа, 14 жовтня 2009 14:32

Шведи відстрілюють диких кроликів на біопаливо

Шведи відстрілюють диких кроликів на біопаливо

Диких кроликів, які заполонили Стокгольм, знищують, щоб потім переробити на біопаливо. Найняті владою мисливці відстрілюють звірів тисячами, заморожують їх трупи, а потім використовують як паливо для обігріву будинків, пише німецьке видання Der Spiegel.

Кролики, багато хто з яких жив в будинках, але потім були викинуті господарями, буквально заполонили шведську столицю і гублять міські парки. Цього року влада знищила три тисячі кроликів, в минулому - шість тисяч, розповів мисливець Томмі Тувунгер, який займається відстрілом.

За його словами, трупи тварин часто використовуються як паливо. "Підрядчик бере не тільки кроликів, але і кішок, оленів, коней і корів", - пояснює він. Керівництво опалювального підприємства, куди, за повідомленнями, відвозять убитих кроликів, відмовилося давати коментарі.

Шведське Товариство захисту диких кроликів негайно заступилося за звірів. "Ті, хто підтримує відстріл кроликів, вважає, що добре використовувати трупи на благу справу. Але створюється враження, що хтось намагається перетворити цих тварин на засіб прибутку, а не вирішувати головну проблему", - заявила представниця товариства Aнна Йохансон.

Є гуманніші способи боротьби з кроликами, відзначає Йохансон. Наприклад, можна обприскувати рослини в парках спеціальною речовиною, і тварини не стануть їх їсти. Проте мисливець Тувунгер упевнений, що це не допоможе: "Якщо це зробити, ви просто перенесете проблему на 100 метрів", передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Шведи відстрілюють диких кроликів на біопаливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути