Ексклюзиви
неділя, 17 червня 2018 19:20

Сутички, пам'ятник Путіну та портрети Рабіновича — як пройшов Марш рівності (відео, фото)
25

Сьогодні у Києві відбувся марш рівності. У марші взяли участь близько 3 тис. людей, за даними Нацполіції. Охороняли захід 2,5 тис. правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заходи" до Маршу рівності: людям заблокували дорогу додому

Автор: Gazeta.ua
 

06:20

Противники Київпрайду вийшли на проїжджу частину вулиці Володимирської. Правоохоронці оточили їх і відтіснили до Володимирського собору.

У деяких із них розбиті голови, у одного - підозра на зламані ребра, за словами активістів. На місце приїхали три "швидких". Постраждалі стверджують, що поліція застосовувала сльозогінний газ.

5 правоохоронцям знадобилась медична допомога, кажуть у поліції. У відділки доставили загалом 57 осіб. Станом на 13:00 більшу частину з них відпустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 56 людей затримали: Марш рівності онлайн

08:45

Територію маршруту слідування маршу оточила поліція. Учасників пропускають через металодетектори, ознайомившись із документами та перевіривши вміст сумок.

Біля Національної опери противники маршу стоять перед кордоном поліції з плакатами: "Пропаганда гомосексуалізму така ж небезпечна, як пропаганда комунізму і фашизму", "Батьки України проти розбещення дітей". Вигукують: "Україна - не содом", "Україно, вставай — родину захищай".

Автор: Gazeta.ua
 

"Вы будете гореть в аду, ребята, покайтесь, - щосили вигукує молода дівчина. - Они ж не слышат, они ж не видят, что это мерзкий дух ослепил наши сердца". Поліцейські ховають її за спинами.

9:15

Четверо чоловіків штовхають двометрову скульптуру, обвішану георгіївськими стрічками, бульваром Тараса Шевченка.

"Ця скульпута символізує, що Марш рівності має відбуватися в Москві, - каже Віталій Чорний із організації "Братство". - Тобто, українські націоналісти виступають за легалізацію одностатевих шлюбів, важких наркотиків, масових примусових абортів на території РФ. Нам не зрозуміло, чого Західний світ підтримав чемпіонат світу з футболу в Москві, а Україні нав'язує гей-паради".

Поліція скульптуру проштовхати до території проведення Маршу рівності не дозволяє.

09:30

- Друзья, мы сторонники Вадима Рабиновича, народного депутата, нашего ЛГБТ-диктатора по его приказу пришли сегодня поддержать прайд в Киеве, - говорить у гучномовець чоловік в оточенні жінок старшого віку. Вони тримають плакати: "Що за життя без ЛГБТ?" "Рабинович, введи ЛГБТ режим" та інші. Їх поліція на територію проведення маршу не пропускає.

Автор: Gazeta.ua
  Жінки тримають палкати: “Що за життя без ЛГБТ?” “Рабинович введи ЛГБТ режим” та інші
Жінки тримають палкати: “Що за життя без ЛГБТ?” “Рабинович введи ЛГБТ режим” та інші

До місця пропуску зібралась черга з близько 500 людей. Дехто загорнутий у прапори кольору веселки.

"Я небинарный человек, это люди у которых нет гендера, которые чувствуют себя спокойно, когда выглядят нейтрально, - каже Даррен, учасник маршу рівності. - Я вышел поддержать права людей, чтобы каждый человек знал, что он вернется домой целым и невредимым. Что никто не нападет на него, потому что у него не такой цвет волос, не такая одежда. Родители видят, что я одеваюсь, как парень, и говорят, что это плохо, не женственно. Что я должна нравится мальчикам. Я считаю, что никому ничего не должен".

Автор: Gazeta.ua
 

Навпроти черги виходить група людей із плакатом "Діти мають право на тата і маму". Чоловік із групи вигукує: "Бог создал Адама и Еву, а не Адама и Севу, ребята". У відповідь дівчина з черги показує чоловіку різнокольоровий плакат з надписом: "Кожен, хто любить, родився від Бога та відає Бога. Бог є любов (Івана 4: 7-8)".

"У мене є дитина, я хочу щоб він був повноцінним хлопцем і йому не нав'язували свою думку якісь нездорові люди", - каже киянин Володимир, стоїть разом із противниками маршу. - Я християнин, Бог спалив Содом і Гоморру за цей гріх".

Автор: Gazeta.ua
 

10:00

Учасники маршу вишикувалися в колони біля Будинку вчителя. Одягнені в різнокольоровий одяг, з плакатами: "Права меншин = права людей", "Країна вільних! Будь собою!" "Інтернаціональна дружина". Веселкові прапори.

Автор: Gazeta.ua
  Учасники маршу вишикувалися в колони біля Будинку вчителя
Учасники маршу вишикувалися в колони біля Будинку вчителя

"Це жарт, мем з інтеренету, - каже Ольга, тримає в руках плакат із фото чоловіка та надписом "Наварю геям їсти". - Це хлопець, який не міг зрозуміти, хто варить геям їсти? От я пропоную свої послуги".

Автор: Gazeta.ua
 

Марш стартує вулицею Богдана Хмельницького до Володимирської, вздовж парку Тараса Шевченка. В колоні кілька пікапів, на них розташовані колонки, гучно грає музика. В кузов також сідають деякі з учасників маршу. На одному з них помітили Зіанджу (Борис Апрєль - українська співачка-трансгендер. — Gazeta.ua).

Автор: Gazeta.ua
 

Учасники вигукують "Права людини понад усе!", "Бунтуй, кохай, права не віддавай!", "Всі різні, всі рівні".

Попереду колони рухається кінний патруль поліції. З обох боків колону також супроводжують поліцейські.

На акцію прийшли народні депутати Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, міністр з європейської політики Німеччини Майкл Рот, євродепутат Ребекка Хармс, посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та посольства Швеції і Канади в Україні.

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
  З обох боків колону супроводжують поліцейські
З обох боків колону супроводжують поліцейські
Автор: Gazeta.ua
 

10:15

Поліція затримує трьох людей, які перед колоною кричать "Україна - не Содом!"

Час від часу поліцейські виводять з колони противників маршу. Вони забігають всередину, намагаючись перешкодити його руху.

Автор: Gazeta.ua
  Час від часу поліцейські виводять з колони противників маршу
Час від часу поліцейські виводять з колони противників маршу

10:30

"Стоп!", - гукає чоловік в салатовому жилеті. Колона дісталась площі Льва Толстого. Вона повністю заповнена людьми.

Деякий час люди ще вигукують гасла та розмахують плакатами і прапорами. Поліція поступово проводить до безпечних виходів учасників маршу.

Автор: Gazeta.ua
 

О 12:36 Київський метрополітен відкриває усі станції метро.

“Ця скульптура симфолізує, що Марш рівності має відбуватися в Москві”, - каже Віталій Чорний, активіст організації “Братство”
Фото: Gazeta.ua
Жінки тримають палкати: “Що за життя без ЛГБТ?” “Рабинович введи ЛГБТ режим” та інші

У Росії видання "Лентач" опублікувало у своєму Twitter-акаунті спаплюжену інформацію про Марш рівності, який сьогодні пройшов в Києві

Зараз ви читаєте новину «Сутички, пам'ятник Путіну та портрети Рабіновича — як пройшов Марш рівності (відео, фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути