Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 16:28

Супрун закликала швидше вибирати сімейного лікаря

Супрун закликала швидше вибирати сімейного лікаря
Супрун радить поквапитись з вибором лікаря, якому найбільше довіряємо Фото: Радіо ТРЕК

У квітні розпочнеться національна кампанія з вибору лікаря, тому українцям варто поквапитись з підписами договорів. Про це наголосила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Кожен українець зможе обрати собі сімейного лікаря (дорослі та діти), терапевта (дорослі) та педіатра (діти) й підписати з ним декларацію", - написала урядовець у себе на сторінці у Facebook.

Також Супрун зазначила, що лікаря можна обрати безвідносно до місця реєстрації. Підписана декларація діятиме безстроково, доки пацієнт сам не вирішить перейти до іншого спеціаліста.

"Попередньо планується, що 1 сімейний лікар може підписати декларацію з 1800 пацієнтами, 1 лікар-терапевт з 2000 пацієнтами, 1 лікар-педіатр – 900 пацієнтами, - додала Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа: що лікарні мають зробити до 1 липня

"Лікар первинної допомоги обстежує пацієнта та призначає необхідні аналізи, забір більшості з яких буде проводитися одразу в амбулаторії. На основі отриманої інформації він приймає рішення про лікування. За потреби лікар дає направлення до профільних спеціалістів.

Коли ваш лікар у відпустці або на лікарняному, заклад первинної медичної допомоги або сам лікар, якщо це приватна практика, забезпечує на цей час заміну. Якщо ви знаходитеся у чужому місті, і вам необхідна первинна медична допомога, можна звернутися до найближчого чергового центру первинної допомоги".

30 січня набрав чинності закон "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". А 27 лютого відбувся конкурс на посаду голови Національної служби здоров'я - нової структури, яка розподілятиме гроші на медицину з липня 2018 року. Про те, як впроваджується медична реформа, розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Зараз ви читаєте новину «Супрун закликала швидше вибирати сімейного лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути