середа, 20 червня 2018 07:37

Супрун розвіяла міф про гомосексуальність

Супрун розвіяла міф про гомосексуальність
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчує міф, що гомосексуальність не є хворобою. Фото - ТСН

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчує міф, що гомосексуальність є хворобою.

За її словами, варто руйнувати стереотипи, які вже давно були спростовані наукою.

"Сьогодні ми маємо руйнувати міфи та стереотипи, які вже давно були спростовані наукою. Наприклад, що гомосексуальність - це хвороба. В першій половині ХХ століття гомосексуальність вважалася психічним розладом, який лікували. Часто дуже жорстокими та принизливими методами, як то електрична шокова терапія та примусові побачення з жінками. Зайве говорити, що це виявилися абсолютно неефективними. У другій половині минулого століття науковці провели низку досліджень і дійшли висновку, що гомосексуальність не є хворобою. Гомосексуальна поведінка зустрічається у 1500 видів тварин - від комах до ссавців, а сексуальна орієнтація людини формується не через її спосіб життя, оточення чи характер, а ще до її народження", - зазначила Супрун у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутички, пам'ятник Путіну та портрети Рабіновича — як пройшов Марш рівності (відео, фото)

Всесвітня організація охорони здоров'я 1992 року офіційно викреслила гомосексуальність з міжнародної класифікації хвороб.

"Не дозволяймо стереотипам формувати нашу думку там, де все пояснює наука. Більше того, науковці досі досліджують природу гомосексуальності. Це дозволяє мислити ширше. Зокрема усвідомити те, що соціум не може вплинути на сексуальну орієнтацію. Проте він точно може визначити, чи забезпечувати людям права і можливості незалежно від неї", - наголосила Супрун.

Ставлення до представників сексуальних меншин серед українців є гіршим, ніж до засуджених за кримінальні злочини. Так, 39% українців не згодні приймати представників ЛГБТ ні як членів сім'ї, ні як друзів, сусідів, колег, громадян країни чи навіть як туристів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розвіяла міф про гомосексуальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути