вівторок, 28 серпня 2018 12:38

Супрун розповіла, чому у школі не мають права вимагати медкартку

Супрун розповіла, чому у школі не мають права вимагати медкартку
Медичні картки для прийому дитини до школи від березня 2018 року не потрібні Фото:vin.gov.ua

Медичні картки для прийому дитини до школи не потрібні від березня 2018 року, тому ніхто не має права не допускати дитину до навчання без неї.

Про це перед новим навчальним сезоном пише у Facebook виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. За її словами, у деяких школах досі вимагають медичну картку для допуску до навчання, проте це робиться "за звичкою". У таких випадках варто нагадувати керівництву навчального закладу, що документ скасували.

"Зберігання персональних медичних даних у навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра, та отримати стандартні довідки", - пише Уляна Супрун.

Мається на увазі форма № 086-1/о - довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду.

"Вона видається після огляду педіатром. У ній вказують прізвище та ім'я дитини, дату її народження і стать, місце проживання дитини, телефон батьків, найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас, дату проведення обов'язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного), висновок про стан здоров'я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то, за рішенням одного з батьків, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис), групу для занять фізичною культурою, рекомендації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пити чи не пити: Супрун розповіла про 8 склянок води

Лікар може направити дитину до інших спеціалістів, на щеплення або додаткові аналізи. Також школяр повинен принести "Карту профілактичних щеплень" з інформацією про вакцинації та ревакцинації і здійснення туберкулінових проб.

Медкарту дитини (026/у) заповнювали від руки та зберігали в школах і дитсадках. Зараз усі дані про дитину повинні зберігатися у лікаря, якого обрали його батьки, підписавши відповідну декларацію.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, чому у школі не мають права вимагати медкартку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути