Ексклюзиви
вівторок, 07 травня 2019 16:40

Супрун позиватиметься проти журналіста

Супрун позиватиметься проти журналіста
На Дубінського щонайменше чотири рази подавали позови до суду, і усі справи стосуються спростування недостовірної інформації, надання доказів та захисту ділової репутації Фото: ТСН

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун подала судовий позов проти журналіста телеканалу 1+1 Олександра Дубінського. Він стосується захисту честі, гідності та ділової репутації.

Дубінський працює у жанрі фейків, що не містять справжніх доказів чи документів, перекручує цифри та говорить багато необґрунтованої брехні, повідомила Супрун у Facebook.

"Минулого тижня мене звинуватили в тому, що "під виглядом реформ" займаюся розкраданням і відмиванням бюджетних коштів. Автор цих матеріалів Олександр Дубінський. Щойно зареєстрували позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації в Солом'янському суді", - написала вона.

На Дубінського щонайменше 4 рази подавали позови. Усі справи стосуються спростування недостовірної інформації, надання доказів та захисту ділової репутації.

"У матеріалах щодо мене та міністерства Олександр видає власні судження за факти або створює навколо реальних подій брехливий контекст. Брехню він підкріплює або фейковими документами без деталей і коректного посилання на нормативні акти, або документами, які не підкріплюють суть озвучених звинувачень. Кожен із матеріалів - хрестоматійний приклад інструментів пропаганди та маніпуляцій", - наголосила Супрун.

Голова МОЗ додала, що після оприлюднення Дубінським неправдивої інформації щодо неї отримала багато повідомлень і коментарів про необхідність подавати до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали голову Антикорупційного суду

"Вирішила протестувати такий інструмент захисту правди, оскільки від спростування фейків тенденція щодо їхньої появи не зменшується. Триматиму в курсі щодо перебігу справи", - пообіцяла Супрун.

Президент Петро Порошенко подав до суду на інформаційне агентство BBC через повідомлення про виплату $400 тис. за організацію зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. Про це повідомляє The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Супрун позиватиметься проти журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути