пʼятниця, 14 червня 2019 07:37

Супрун домоглась відкриття кримінальної справи проти скандального судді

Супрун домоглась відкриття кримінальної справи проти скандального судді
Проти судді столичного Окружного адміністративного суду Євгенія Аблова ДБР відкрило кримінальне провадження. Фото - Інформатор

Проти судді столичного Окружного адміністративного суду Євгенія Аблова Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Аблов у грудні торік зупинив дію наказу про звільнення Катерини Амосової з посади ректора медуніверситету ім. О. Богомольця. Справу відкрили за заявою в. о. голови міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун, про що вона повідомила в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супрун оголосила війну ректору університету імені Богомольця" – заява Катерини Амосової

"Фактично суддя заборонив будь-кому керувати університетом окрім Катерини Амосової", – зазначила Супрун.

Після того рішення чиновниця написала у Facebook, що воно є прямим свідченням суддівського свавілля, і навела загальновідомі факти з біографії судді: рішення про розгін "беркутом" Майдану, статки Аблова та підозра судді у незаконному збагаченні.

Суддя Аблов у відповідь на це звернувся до Генеральної прокуратури України, Печерського районного суду Києва та Вищої ради правосуддя, звинувачуючи Супрун у тиску на нього. Скаргу судді відхилили як несуттєву.

"Аблову вже було відомо, що його скарга про втручання та тиск на нього була відхилена як несуттєва. Завідомо він подавав заяву про начебто скоєний мною злочин та обґрунтував таке повідомлення фактами, яких не існувало", – написала Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим відомий суд, який відправив у "відпустку" Уляну Супрун

У березні очільниця МОЗ подала заяву до ДБР, що це кримінальне порушення з боку судді Аблова. Але відомство відмовилось відкривати кримінальне провадження, тож Супрун оскаржила це рішення у суді.

"Коли ми говоримо про реформу судів, важливо розуміти, що треба виганяти недоброчесних суддів і створювати нові суди, а не створювати нові суди і залишати там злочинців у мантіях. Будь-які системні зміни в Україні потребують чесних судів та суддів. І відповідальності для нечесних", – написала Супрун.

У столиці ректорку Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Катерину Амосову звільняли тричі в період з 2 квітня 2018-го по 8 січня цього року. Востаннє - через неусунення фінансових порушень та її відсутність на робочому місці без поважної причини. Кожного разу вона поновлювалася на посаді через суд.

Зараз ви читаєте новину «Супрун домоглась відкриття кримінальної справи проти скандального судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути