середа, 09 липня 2014 17:54

Суперпідбірка "янукізмів" - спеціально до дня народження екс-гаранта

Суперпідбірка "янукізмів" - спеціально до дня народження екс-гаранта
Фото: lyapy.com.ua

Cьогодні 64-й день народження святкує Віктор Янукович - екс-президент, утікач, просто розшукувана українськими правоохоронцями людина. Його президенство не принесло Україні нічого хорошого. Хіба що радували конфузи і ляпи.

Gazeta.ua вирішила пригадати, з чого українці і світ посміялися поки Янукович йшов до і тримався за президентський трон.

Усе почалося з того, що Янукович зробив 12 помилок у анкеті кандидата на пост Президента-2004. Тоді він сам себе дуже влучно схарактеризував - "проффесор", через що його й до нині так кличуть.

2007 рік став для Януковича фатальним - у нього влучили яйцем, і він незворушно гептувся. Уже тоді цю подію охрестили історичною і гучно посміялися. "Віктор Янукович лежить під крапельницею", - саме так Ганна Герман прокоментувала стан госпіталізованого. Його поклали у відділення інтенсивної терапії. "Консиліум лікарів рекомендував Януковичу полікуватися ще дві доби". Хто б міг подумати, що яйце може підкосити чоловіка зі зростом понад 190 см.

"Одесса - это истинный рай для талантов. Десятки знаменитых, популярных и просто прекрасных людей сумели раскрыть свои таланты в городе у самого Синего моря. Я хотел бы о некоторых из них сейчас сказать. Это поэтесса Анна Ахметова", - дуже "точно" підмітив Янукович в Одесі, коли переплутав у прізвищі Анни Ахматової одну букву.

Літературна підстава чигала на президента-втікача, коли він намагався процитувати байку Крилова. Говорячи про політику Ющенка, він довго пригадував її сюжет: "Люби друзи слушают... Как говорят, пословица есть такая... Как? О! А Мишка слушает, да ест". Насправді "слушает да ест" кіт Васька.

У 2009-му Януковича спіткав географічний конфуз. Тоді він перебував на Миколаївщині у храмі. Там він привітав присутніх зі святом Різдва Пресвятої Богородиці.

"- Низький уклін Херсонщині!" - оголосив Янукович.
- Миколаївщині, - виправили його прихожани.
- Миколаївщині! - виправився Янукович. - Дай Бог!"

Ще Янукович плутав Балаклею з Балаклавою, Стокгольм і Хельсінки, Словаччину і Словенію, а коли перебував на Кіровоградщині, чомусь мав переконання, що то Чернігівщина.

У 2010-му сталося те, з чого тримаються за животи і досі. На Віктора Януковича впав траурний вінок, який стояв на підставці біля Могили Невідомого Солдата під час офіційного візиту Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва. Вінок зірвало сильним вітром.

2011 року вжив замість слова "заради" (в ім'я) слово "зарази" - "зарази втілення реформ". Він сказав це у день Соборності. Маючи на увазі, що головний ресурс влади - це довіра і розуміння людей, що саме цей ресурс буде використаний заради реформ.

Уже влітку екс-глава знову обмовився. Янукович, виступаючи на мітингу-реквіємі, присвяченому Дню скорботи і вшануванню пам'яті жертв війни в Україні, заявив: "Наш святий обов'язок перед загиблими подолати тіні минулого, уможливити (тобто "унеможливити" - Авт.) нові трагедії. Зазіханням на мирне майбутнє України дадуть миттєву і жорстку відповідь, звідки б ці спроби не виходили".

У 2012-му на Херсонщині Янукович назвав "круасани" "кУрасанами". Тоді ж заявив про неіснуючу Херсонську АЕС.

У вересні того ж року відбулася прес-конференція українського президента з президентом Польщі Броніславом Комаровським. На ній Янукович не зміг вимовити слово "тоталітаризм" і видав слово "тоталірізм".

"Україну треба зробити небезпечною" - так Янукович висловився про боротьбу з тероризмом. Якщо подати перлу повністю: "Мені тут підказують, що це треба зробити напередодні Євро-2012 і не тільки. Ми вважаємо взагалі, що територію нашої держави треба зробити небезпечною для життя наших громадян, а коли до нас поїдуть гості - тим паче".

2013 року не те, щоб з'ясувалося, а вже підтвердилося, що у Януковича проблеми з запам'ятовуванням імен. Під час форуму "Ялтинська європейська стратегія" Віктор Янукович, представляючи Президента Литви Далю Грибаускайте, назвав її "Далею Гріскауте".

І з датами також проблемно. "У цьому році Україна відзначатиме 125 річницю Хрещення Русі" - Янукович переніс Хрещення Русі трохи ближче - на ХІХ століття.

Наостанок відео для втіхи.

Зараз ви читаєте новину «Суперпідбірка "янукізмів" - спеціально до дня народження екс-гаранта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути