Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 04:12

Супермаркети відмовилися від копійок

Автор: uarp.org
  У торговій мережі Дніпра відмовилися від копійок
У торговій мережі Дніпра відмовилися від копійок

На касах супермаркетів торгової мережі Дніпра перестали брати монети номіналом 1, 2 і 5 копійок. Округлення здійснюють на користь споживачів.

Механізм експерименту наступний: при розрахунку покупця на касі підсумкова сума в чеку округляється до суми, кратній 10 копійкам в меншу сторону. "Списана" сума вказується в чеку, як знижка, пише nashemisto.dp.

"Відмова від обороту монет дрібного номіналу - гарне рішення. Ми вже відчули позитивні результати. Обслуговування на касах відбувається набагато швидше, значно зменшилася кількість конфліктних ситуацій, пов'язаних з відсутністю розмінної монети", - повідомили в прес-службі торгової мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багатий, але дешевий" - українка створила портрет Трампа з монет

16 листопада 2017 року Нацбанк оголосив про старт проекту "Про оптимізацію обороту монет дрібних номіналів". З кінця минулого року відповідний документ оприлюднили в ЗМІ для обговорення громадськістю. Головний пункт документа - в Україні перестають карбувати 4 монети з 8 існуючих (крім пам'ятних): номінали 1, 2, 5 і 25 копійок.

Також прописаний принцип округлення: цінники, які закінчуються на 1-4 копійки, повинні зменшуватися до 0 в кінці і бути кратні 10, а цінники з останніми 5-9 копійками підвищуються до нульового значення.

Округлення буде застосовуватися в залежності від форми платежу. Якщо людина платить готівкою - вартість округляється, а якщо карткою - стягується не округлена ціна.

Зараз ви читаєте новину «Супермаркети відмовилися від копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути