Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 14:13

Суп з кісток динозавра варили китайські селяни

 Жителі села у центральному Китаї відкопали близько тонни кісток динозавра і, прийнявши їх за кістки міфічного летючого дракона варили з останків лікувальний суп, повідомляє Associated Press.

До дрібниці наслідуючи традицію старокитайської медицини, що приписує кісткам дракона цілющі властивості, сільські жителі годували супом з "кісток дракона" дітей, які страждають на  судоми і запаморочення. Розтерті в порошок "кістки дракона" прикладали до переломів і ран.

На ринках провінції Хенань кістки продавалися по 2 юані за фунт (близько 450 грамів). Як розповів Associated Press професор Інституту палеонтології хребетних і палеоантропології Китайської академії наук Дун Чжімін (Dong Zhiming), викопні останки "були в обігу" не менші два десятки років.

Коли жителі села дізналися, що кістки зовсім не драконівські, то решту – 180 кілограмів –викопних останків віддали Дун Чжіміну і його колегам для досліджень.

Нещодавно на території провінції Хенань ученими були знайдені скелети ще трьох динозаврів і безліч їх яєць. У вівторок відбулася прес-конференція, на якій були показані кістки одного з них, - травоїдного динозавра близько 20 метрів завдовжки, що жив 85-100 мільйонів років тому, передає Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Суп з кісток динозавра варили китайські селяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути