вівторок, 21 липня 2020 20:00

Судді Окружного адмінсуду поскаржилися Зеленському на тиск

Судді Окружного адмінсуду поскаржилися Зеленському на тиск
Судді визнають, що судова система в Україні не ідеальна. Фото: Reuters

Судді Окружного адміністративного суду Києва поскаржилися президенту Володимиру Зеленському на тиск.

Про це йдеться у відкритому зверненні суддів, розміщеному на сайті ОАСК.

"Написати це звернення нас змусила ситуація, яка складається не тільки навколо Окружного адміністративного суду Києва, але й навколо інших органів судової влади України. Останнім часом, незважаючи на деякі позитивні зрушення у комунікації судів та суспільства, ми знову стали свідками безпрецедентного тиску на судову гілку влади. Ви не могли не помітити намагання за будь-яку ціну очорнити суди та суддів, підірвати довіру українців до судової системи. Політики, грантові активісти та лояльні до них ЗМІ знову переконують громадян країни у тому, що вітчизняна судова система наскрізь корумпована, що вона не здатна виконувати свої функції. Особливо вразливою є та частина судової системи, яка розглядає суперечки громадян та юридичних осіб з державою та її органами", - йдеться у зверненні.

За словами суддів, судова система в Україні і справді не ідеальна, але "ті меседжі, що нав'язуються суспільству вказаними особами, не відповідають дійсності та є хибними. Але, на жаль, складається враження, що правда та реальність – це не те, що цікавить цих людей. Сили, які фінансуються та направляються з-за кордону, відверто тиснуть на суспільство та державні органи, вимагаючи лише одного - призначення іноземців керувати українськими суддями і судами".

В ОАСК переконані, що закордонний тиск на суди є спланованим та системним.

"Системність їхніх дій дає підстави говорити про існування плану, в якому Україні відведена не дуже почесна роль. Плану, метою якого є встановлення повного контролю за українською судовою системою із-за кордону та, таким чином, встановлення контролю над Українською державою та її владними органами. Адже той, хто контролюватиме суди, матиме важіль впливу на рішення будь-якого органу, включно із рішеннями президента", - скаржаться судді.

Судді заявили, що нинішня ситуація навколо ОАСК є частиною даного плану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Вовк: У відставку не піду!

"Нас звинувачують у ганебних діях, проти нас налаштовують суспільство. Однак, хочемо нагадати, що всі ці звинувачення вже лунали рік тому, й жодне з них не було доведено у суді… Зрештою, попри наше палке бажання та звернення з цього приводу до правоохоронних органів, минулого року справа, яку зараз знову роздмухують, так і не була передана до суду. Нам не дали можливості відстояти своє чесне ім'я - справу тихо "поховали" ті ж самі люди, які зараз знову виголошують гучні звинувачення", - повідомили вони.

Судді також наголосили, що "більше за всіх зацікавлені у встановленні істини та готові співпрацювати задля забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду".

У Національному антикорупційному бюро України повідомляли про підозри голові Окружного адміністративного суду Києва, його заступнику, 5 суддям та голові Державної судової адміністрації України.

Зараз ви читаєте новину «Судді Окружного адмінсуду поскаржилися Зеленському на тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути