субота, 03 серпня 2019 13:53

Суд постановив виплатити Портнову $300 тис.

Суд постановив виплатити Портнову $300 тис.
Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов. Фото: УНІАН

Позов про стягнення збитків у розмірі близько $300 тис. за ініціювання канадських санкцій проти екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова задовольнив Печерський районний суд міста Києва.

"Сьогодні суд задовольнив мій позов про стягнення збитків, які заподіяли мені чиновники ГПУ, МЗС і Посольства України в Канаді за ініціювання канадських санкцій і фальсифікацію кримінальних справ. Сума збитку - близько 300 тисяч доларів США. Закон наказує подачу такого позову до Мін'юсту і Казначейства, а вже вони зобов'язані стягувати збитки з винних чиновників", - написав Портнов у Facebook.

Портнов не має наміру стягувати кошти з українського бюджету. Збирається дочекатися, коли Держказначейство стягне всі гроші із заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Андрія Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти бунтують проти поновлення юриста Януковича в КНУ

У понеділок Портнов направить відповідний лист до Держказначейства з пропозицією про координацію юридичної роботи і зобов'язанням не стягувати кошти з державного бюджету.

Заступник глави АП Януковича Андрій Портнов відновився на посаді професора кафедри конституційного права юрфакультету КНУ ім. Тараса Шевченка. Це викликало шквал обурення серед українців.

Зараз ви читаєте новину «Суд постановив виплатити Портнову $300 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути