Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 04:46

Суд підтримав Портнова у конфлікті з журналістами

Суд підтримав Портнова у конфлікті з журналістами
Суд відхилив апеляцію водия "Схем". Фото

Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляцію водія редакції "Схем" Бориса Мазура. Раніше його персональні дані оприлюднив колишній заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов.

Рішення на користь Портнова ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва у складі Ганни Крижанівської, Максима Оніщука та Вікторії Шебуєвої, передає Радіо Свобода.

Рішення суддів залишає в силі попереднє рішення Печерського райсуду Києва, який відмовив Борисові Мазуру в задоволенні позову про захист права на приватність. Чоловік також просив зобов'язати Портнова видалити з публічного доступу його персональні дані (паспортні дані, домашню адресу і т.д.).

Судді фактично дозволили Портнову зберігати ці дані публічними. Окрім того, суддя Печерського райсуду Волкова постановила стягнути з водія "Схем" витрати Портнова на адвокатів і виплатити йому 52 500 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портнову винесли попередження за хамство та погрози в соцмережах

Адвокатка Бориса Мазура Оксана Максименюк заявила, що після публікації повного тексту рішення суду з мотиваційною частиною його оскаржать у касаційному порядку.

За її словами, цим рішенням Апеляційний суд створює небезпечну практику, через яку персональні дані зможуть поширюватися як "спосіб захисту своїх прав", попри заборону законом.

"Тепер на основі цього рішення будь-яка особа може поширювати персональні дані особи і вважати, що такий спосіб захисту є законним і відповідає принципам співмірності та розумності", — заявила Максименюк.

1 листопада ексдепутат і чиновник часів президентства Віктора Януковича Андрій Портнов виклав у своєму телеграм-каналі персональні дані водія знімальної групи "Схем" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв'язків колишнього посадовця з новою українською владою. Серед опублікованого – захищена законом інформація: повні паспортні дані й домашня адреса водія, номери його авто, а також дані, які свідчать про стеження за його місцем проживання.

У відповідь "Схеми" заявили про тиск на журналістів із боку Портнова.

Зараз ви читаєте новину «Суд підтримав Портнова у конфлікті з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути