вівторок, 07 травня 2013 17:25

Суд дозволив на День Перемоги ходити по Львову з червоними прапорами

Суд дозволив на День Перемоги ходити по Львову з червоними прапорами
Фото: zn.ua

Львівський окружний адміністративний суд зупинив заборону на використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова, повідомляє ЛІГА.Новини. Суд розгляне справу по суті і винесе рішення 29 травня.

Використання 8-9 травня на території Львова символіки СРСР було заборонено ухвалою Львівської міської ради від 25 квітня. Вивішувати червоні прапори та інші "символи окупантів" депутати заборонили на всіх будівлях, установах, комунальних підприємствах, їх використання на масових заходах теж потрапило під заборону.

На думку ініціаторів цього рішення, заборона дозволила б "не допустити будь-які провокації 8-9 травня".

Крім того, Львівська міськрада оголосила 8 травня у Львові днем скорботи і пам'яті жертв тоталітарних режимів і жертв Другої світової війни. Відповідно до постанови, в цей день у місті мають щороку вивішувати державні прапори з траурними стрічками і не проводити розважальних заходів.

Аналогічну постанову прийняли також депутати Івано-Франківської міської ради.

Позицію місцевої влади одним із перших розкритикував прем'єр-міністр Микола Азаров - він вважає аморальним рішення про заборону використання комуністичної символіки та перейменування Дня перемоги в День скорботи.

"Я хотів би сказати, що, на жаль, ці ради надзвичайно заполітизовані. Замість вирішення життєво важливих насущних питань вони, по суті, провокують в країні нетерпимість, ворожнечу, і пора б вже виборцям, які вибирають таких депутатів, задати собі питання: чи правильно я роблю, голосуючи за ці політичні сили?" - додав Азаров.

У свою чергу, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням перевірити законність прийняття міськими радами Львова та Івано-Франківська рішень по оголошенню 9 травня Днем скорботи. "(Вони) розпалюють ворожнечу в суспільстві і, як наслідок, зазіхають на суверенітет України, зокрема на територіальну цілісність держави", - йдеться в заяві Симоненка.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив на День Перемоги ходити по Львову з червоними прапорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

542

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути