пʼятниця, 24 грудня 2021 17:54

Суд дав п'ять років в'язниці топчиновнику Укргазвидобування за хабар

Суд дав п'ять років в'язниці топчиновнику Укргазвидобування за хабар
Олексію Тамразову суд дав 5 років ув'язнення за надання $100 тис. грн. хабаря. Фото: LB.ua

Колишнього заступника керівника ДК "Укргазвидобування" Олексія Тамразова засудили на п'ять років ув'язнення за звинувачення в передаванні $100 тис. хабаря.

Відповідне рішення винесли 24 грудня, інформує пресслужба суду.

Ексзаступника звинуватили в хабарі в $100 тис. Вищий антикорупційний суд призначив йому покарання - п'ять років позбавлення волі.

"Суд визнав доведеним висунуте обвинувачення, відповідно до якого ексзаступник керівника ДК "Укргазвидобування" надав посадовій особі - прокурору Генпрокуратури - неправомірну вигоду", - ідеться в повідомленні ВАКС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді клали хабар у Кодекс - дістала за це п'ять років тюрми

Ідеться про хабар за зайняття пасивної позиції під час розгляду слідчим суддею Печерського райсуду Києва клопотання про скасування арешту природного газу в обсязі понад 8 млн. м³, а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно.

Предмет неправомірної вигоди суд постановив конфіскувати. Вирок може бути оскаржений в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Олексія Тамразова звинувачували в причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією колишнього президента Віктора Януковича та його оточення та розкраданні державного майна. 2018-го його затримали на спробі дати неправомірну вигоду в $200 тис. прокурору Генпрокуратури за сприяння в знятті арешту з майна в кримінальній справі. Тоді зафіксували факт передавання половини суми.

Після застави в 3 млн. грн. Тамразов вийшов із СІЗО. Через тиждень його затримали вдруге в іншому провадженні, повʼязаному з діяльністю Укргазвидобування і Нафтогазу. Тоді він вийшов під заставу в $20 млн.

Зараз ви читаєте новину «Суд дав п'ять років в'язниці топчиновнику Укргазвидобування за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути