![Різдвяний стіл у Німеччині](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/742/742842_1_w_570.jpg?v=0)
![Різдвяний стіл у Росії](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/742/742842_2_a_135_100.jpg?v=0)
![Різдвяний стіл в Голландії](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/742/742842_3_a_135_100.jpg?v=0)
![Різдвяний стіл в Італії](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/742/742842_4_a_135_100.jpg?v=0)
![Різдвяний стіл на Філіппінах](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/742/742842_5_a_135_100.jpg?v=0)
Канал CNN назвав список найекзотичніших страв, які готують на Новий рік та Різдво у різних країнах світу.
Список опублікований на їхньому сайті.
"Звичайно, найекзотичніша страва "оселедець під шубою" - шаровий салат, який готують у багатьох російських сім`ях протягом свят", - говориться в статті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві сто років тому під Новий рік всі ходили з поросятами під рукою - історик
У Німеччині на Різдво готують гусака, фаршированого яблуками, каштанами і чорносливом. Його їдять напередодні свята, а потім, не чекаючи ранку, вручають одне одному подарунки.
В Італії Святвечір прийнято називати Святом семи риб. І на стіл подають рибу. Її готують різними способами - смажену, в томатному соусі, фаршировану.
На Філіппінах обов'язковою частиною будь-якого бенкету є страви під назвою лечон. Це смажене порося.
У Пуерто-Ріко Різдво - одне з головних свят у році, тому його відзначають на широку ногу - з кінця листопада і до початку січня. Серед інших страв обов'язковим є рис з горохом, соусом софріто і часником.
У Польщі Різдво - одне з найулюбленіших свят. Чи не в кожній родині на вечерю готують вареники. Їх подають зі сметаною або зі шкварками та цибулею.
Коментарі