пʼятниця, 24 жовтня 2008 14:46

Студентка вбила і викинула на смітник новонароджену дочку

У Слов"янську Донецької області затримана 20-річна студентка, яка викинула свою новонароджену дитину в сміттєвий контейнер.

Виявила мертве немовля немолода мешканка розташованої неподалеку багатоповерхівки, коли пішла викидати сміття. Заглянувши всередину сміттєвого бака, вона побачила картонну коробку, в якій лежала гола новонароджена дівчинка.

"Труп був рясно покритий кров"ю і сироподібним мастилом, - розповіла інспектор по роботі з населенням Слов"янського МВС України в Донецькій області Катерина Ушакова. - На тілі немовляти залишилася ще пуповина завдовжки в 18 сантиметрів. Поряд з трупом знаходився махровий рушник, просочений кров"ю. Видимих тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявлено".

Затримана мати вчиться зараз на 3 курсі одного з вищих учбових закладів Слов"янська. У місто приїхала з віддаленого селища, де жила в малозабезпеченій сім"ї.

Провчившись два курси, дівчина закохалася в однокурсника, від якого завагітніла і вирішила народити йому дитину.

"Молода людина спочатку зраділа, що у нього буде дитина, - розповів начальник кримінального розшуку Слов"янського ГУ МВС в Донецькій області, майор міліції Андрій Гадяцький. - А потім на останніх місяцях її вагітності, коли пізно вже було переривати, кинув її".

Після розриву з "залицяльником", дівчина вирішила, що не осилить "материнську ношу" і вирішила народжувати удома без допомоги акушерів, щоб приховати від всіх появу дитини. "Батькам теж побоялася говорити, оскільки в сім"ї було скрутне матеріальне становище", - відзначив Гадяцкий.

У жіночій консультації на медоблік дівчина не ставала. Слідство не виключає можливість того, що вона із самого початку не планувала дитини. Коли у студентки почалися перейми, в лікарню вона не звернулася. Дитина народилася живою, але життя її виявилося коротким - всього п"ять годин.

"За наслідками попередньої експертизи дитина померла від асфіксії невідомої форми. Вона поклала його в целофановий пакет, і він задихнувся", - розповів Гадяцький.

Зараз слідство не може поставити крапку в цій справі. Необхідно провести повну медичну експертизу і з"ясувати емоційний стан матері під час вбивства. На допитах студентка не розкаялася в скоєному, виправдовуючи вчинок складним матеріальним положенням.

"У кожного свій підхід до забезпеченості. Хтось, наприклад, останній шматок хліба дитині віддасть, а хтось купить собі дорогу річ. До речі, одягнена вона нормально, є мобільний телефон", - відмітив Гадяцький, повідомляє Новости.dn.ua

Зараз ви читаєте новину «Студентка вбила і викинула на смітник новонароджену дочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути