Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 14:58

Студенти протестують проти об'єднання університетів
5

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні під стінами Львівської облдержадміністрації пройшов протест студентів національного університету ветеринарної медицини ім. С. З. Гжицького. Близько двох десятків молодих людей протестували проти приєднання їх навчального закладу до аграрного університету, який знаходиться в Дублянах.

"Наш університет є самодостатнім закладом, - розповів студент Андрій Мудрий . - Він має велику та славну історію. І її хочуть перекреслити оцим злиттям двох вузів. Нам не потрібно цього. Ми хочемо навчатися у тому закладі, в який поступили. Тим паче, наш вуз є набагато престижніший ніж аграрний університет. І ми хочемо отримати дипломи саме цього закладу в який поступили. Наразі нас прийшло не багато, бо триває сесія. Але якщо нас не почують студентів буде більше."

Студенти написали звернення президенту України Віктору Януковичу, в якому закликали його відмінити злиття двох університетів. Крім того, було створено комітет, який повинен контролювати хід цього питання. До нього увійшли усі студенти закладу.



"Якби студенти зайшли до мене, то взагалі б не виходили сьогодні на протест, - сказав ректор вишу Василь Гунчак. - Зараз іде процес реорганізаці вищих аграрних закладів освіти. Відповідно до концепції відбувається оптимізація вишів. Вона започаткована ще в 2012 році. Розпочали її реалізовувати в Харкові. Там з трьох аграрних закладів створили один шляхом об'єднання. В нас схожа ситуація. Питання просто виникло від браку інформації. Оскільки в постанові Кабміну не було чітко вказано, як буде називатися новостворений підрозділ. Вже на цю п'ятницю готується наказ, де буде чітко записано, що ми будемо відокремленим структурним підрозділом Львівський університет ветеринарної медицини. Наша брендова назва залишається. Студентам не прийдеться їздити навчатися в Дубляни. Вони залишаться у своїх аудиторіях. Всі напрямки навчання збережуться. Єдине, що можливо не залишиться назва Гжицького. Наразі про це тривають дискусії. Саме ж керівництво з розумінням та оптимістично ставиться до цього процесу."

Тим часом студенти планують провести повторний протест 29 січня. Обіцяють, що на нього прийде більше 2 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Студенти протестують проти об'єднання університетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути