Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2020 06:40

Студентам дають стипендію 800 євро на місць
6

Олена Ігнатюк вступила до Данського університету і навчалась безкоштовно
Фото: Олена Ігнатюк
Олена Ігнатюк вступила до Данського університету і навчалась безкоштовно
Олена Ігнатюк вступила до Данського університету і навчалась безкоштовно
Олена Ігнатюк вступила до Данського університету і навчалась безкоштовно
Олена Ігнатюк вступила до Данського університету і навчалась безкоштовно

Олена Ігнатюк Житомира поділась подробицями навчання в університеті в Данії. Дівчина мешкає в місті Гернінг і навчається в університеті прикладних наук "VIA".

"Вступ до університету відбувався онлайн Для цього надсилають перекладені на англійську мову, нотаріально завірені копії паспорта та атестату зі школи. Також складають іспит з англійської мови і відповідають на запитання, опубліковані на сайті університету, - розповідає Олена Ігнатюк.

Важливо скласти тест на знання англійської і отримати міжнародний сертифікат TOEFL .Також потрібно відповісти на 5 запитань для абітурієнтів, які щороку із 1 лютого по 15 березня з'являються на сайті закладу. Паралельно українка подала документи і отримала стипендію для студентів з країн, котрі не входять у Євросоюз. Вона покриває вартість навчання. Також щомісяця виплачують €800 на проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, які вакансії можуть знайти іноземці в Норвегії

"Щоб податися на стипендію, писала мотиваційний лист з аргументованими поясненнями, чому саме я заслуговую на безкоштовне навчання. Неймовірно зраділа, коли надійшла позитивна відповідь. Від цього залежало, чи поїду на навчання. Оплатити один семестр коштувало 7,5 тис. євро", - розповідає Олена Ігнатюк.

Після вступу університет вислає документи і анкету, частину якої необхідно заповнити. Документи відвозять в посольство, де відкривають студентську візу.

"В університеті багато практики з життя. Наприклад, до нас приходять директори датських компаній. Дають інформацію про бізнес, розповідають фінансову ситуацію і просять розробити для них стратегію розвитку. Якщо з'являється такий проект, два тижні слухаємо по ньому лекції. Потім дають три вільних тижні, щоб його реалізувати. Ми вивчаємо, як увійти на новий ринок, які методи для цього потрібно використовувати і надаємо готовий проект. Презентуємо його як вчителям, так і представникам компаній. Серед фірм, які до нас зверталися - Bestseller, Brands4Kids , H&M, IKEA та багато інших. Останній проект був від компанії, яка виробляє одяг для дітей. Вони хотіли продавати речі у Польщі".

Освіта за кордоном з кожним роком стає доступнішою для українців. Проте більшість абітурієнтів не знає, що потрібно, щоб вчитися за кордоном. Освітня компанія Karandash підготувала докладний чек-лист, як вступити до вишу за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Студентам дають стипендію 800 євро на місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути