Ексклюзиви
четвер, 27 травня 2010 11:48

Студента забили до смерті у столичному райвідділі міліції?

Студента забили до смерті у столичному райвідділі міліції?

В одному із гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента у районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця із моргу.

Про це увечері 26 травня повідомив телеканал "1+1" в сюжеті у випуску новин ТСН.

На сайті телеканалу зазначається, що "розтин провели, поки батьки не дізналися про загибель сина, у морзі тіло навіть не дали оглянути. Висновок медексперта відрізняється від офіційної версії".

19-річний Ігор загинув в ніч на свій перший дорослий ювілей. Із гуртожитку рідного коледжу його забрав сусід-дільничний. Зранку ошелешені вчителі телефонували батькам - приїдьте за тілом свого сина.

"Ми весь час їхали з тією версією, що він захлинувся, але коли ми приїхали у морг, нам видали довідку від лікаря на свідоцтво про смерть. І там було написано: крововилив під оболонку в тканини головного мозку, перелом кісток черепу, ушкодження внаслідок контакту із тупим предметом", - повідомила мати студента Людмила Індило.

Директор коледжу імені Макаренка Ольга Щербак розповіла, що півтора роки тому, на прохання начальника Шевченківського райвідділу, дільничного справді підселили у гуртожиток до студентів для їхнього захисту.

Того вечора, розповідають студенти, до Ігоря приїхав шкільний друг, вони трохи випили, у переддень свята, і студент вирішив провести товариша.

На ганку хлопці зустріли дільничного, який саме повертався додому. Зав`язалася перепалка, і міліціонер запропонував проїхати у райвідділ. Хлопець погодився.

"Він (Ігор) виходив із гуртожитку сам. Першим вийшов дільничний і сів (у авто), потім прийшов Ігор і сів на заднє сидіння. Це був останній раз, коли я бачила Ігоря живим. Це була 8-ма година вечора", - повідомила сусідка по гуртожитку Наталя.

Вихователька Тетяна Сторожук у цей час саме проводила зі студентами профілактичну бесіду. Коли о 21.30 дільничний повернувся в гуртожиток, уже викладачі почали просити міліціонера відпустити хлопця.

"Дільничний відмовився, бо, за його словами, Ігор буянив у відділі. Відпустити його могли тільки через 3 доби", - йдеться у повідомленні.

Також телеканал зазначає, що "коментувати смерть хлопця у відділі правоохоронці відмовляються навідріз. Вдалося дізнатися, що трагічної ночі сюди 4 рази викликали швидку, але забрати хлопця медики відмовилися. І навіть в моргу заборонили батькам оглянути тіло. Прес-служба міліції та прокуратури відповідають одне: чекайте, триває слідство".

Крім того, у повідомленні зазначається: "До ТСН уже телефонували студенти із гуртожитку: міліція тисне, аби підлітки заявили, нібито була бійка, і Ігор сідав у міліцейську машину вже побитий із проламаною головою".

При цьому додається, що "за цей час жоден із правоохоронних органів навіть офіційно не повідомив батьків про загибель їхнього сина".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Студента забили до смерті у столичному райвідділі міліції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути