Ексклюзиви
понеділок, 29 квітня 2013 13:22

Страстний концерт на вулицях нічного Львова зіграли "Віртуози Львова"
6

Фото: Фото: Леся Межва

У неділю ввечері львів'яни зібралися у центрі Львова, щоб спільно зустріти останній Страстний тиждень Великоднього посту. На площі біля Домініканського собору відбувся великопісний концерт-містерія класичної музики "Страсті Христові". О 21 годині просто на вулиці перед собором виступив академічний камерний оркестр "Віртуози Львова" під диригуванням заслуженого артиста України Мирона Юсиповича.

"Цей концерт поєднав різну музику – твори Генделя, Бріттена, Барвінського, Респіґі, Альбіноні. Вона дійсно є вистражданою. Це дуже глибока, зосереджена, філософська, внутрішньо дуже емоційна, сильна музика", - зазначив Мирон Юсипович, диригент, заслужений артист України.

Музиканти грали різні мелодії, між ними читалося Святе Письмо із розділу про страждання Христа.

"Ми будемо проводити такий концерт кожного року, з Божою допомогою, разом з тими людьми, які долучилися і підтримали цей проект. Дуже важливо перед початком Страсного Тижня почути послання з Євангелія, "пережити" Хресну дорогу, страждання Христа. В той час, коли лунала музика, люди могли замислитися над своїм життям, подумати про оточуючих, зосередитися на своїх близьких. В часі Великого посту важливо задуматись про страждання Христа та увійти із чистими помислами у Страсний Тиждень", - говорить Андрій Шевців, начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради.

Особливої атмосфери події надавала архітектура храму та прилеглих старовинних вулиць Львова у кольоровому нічному підсвічуванні.

Зараз ви читаєте новину «Страстний концерт на вулицях нічного Львова зіграли "Віртуози Львова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути