Ексклюзиви
неділя, 22 липня 2018 09:39

Страшні заробітки: українських моряків засудили на 180 років

Страшні заробітки: українських моряків засудили на 180 років
Петро Литвинчук та Сергій Шваюк (з ліва на право) поїхали працювати на прогулянковій яхті, перевозити мігрантів їх змушували силою. Фото: "Слідство.Інфо".

Двох українських моряків Сергія Шваюка та Петра Литвинчука у Греції засудили до 180 років ув'язнення за перевезення нелегальних мігрантів. Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

Мати моряка Литвинчука каже, що перевозити мігрантів моряків змусили працедавці, українці їхали працювати помічниками капітана на прогулянковій яхті. Озброєні люди погрожували українцям фізичною розправою.

У прокуратурі грецького міста пояснили, що згідно з грецьким законодавством, чоловіки вчинили правопорушення одразу за кількома статтями: незаконний перетин кордонів країни Євросоюзу, створення небезпеки для життя людей через перевантаження яхти і відсутність рятувальних засобів. При затриманні в українських моряків не було документів на керування яхтою.

Адвокат українців Захаріяс Кессес каже, що крім Петра Литвинчука і Сергія Шваюка, на яхті були ще 63 нелегальні мігранти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невидимі: ким працюють українці в Польщі

"При оголошенні вироку за кожного нелегального мігранта можуть додавати 10-15 років. Спочатку їм загрожувало 630 років за ґратами".

Раніше у ЗМІ повідомили, що в італійському порту Кротоне знайшли українську яхту, на борту якої знаходився 71 нелегальний мігрант. У Туреччині берегова охорона перехопила яхту під прапором США, на якій перевозили нелегальних мігрантів. Членами екіпажу судна виявились українці.

Зараз ви читаєте новину «Страшні заробітки: українських моряків засудили на 180 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути