Ексклюзиви
неділя, 11 березня 2018 12:25

"Дивно чути таке від уродженця Курська" - Собчак відповіла Клімкіну

"Дивно чути таке від уродженця Курська" - Собчак відповіла Клімкіну
Собчак пригадала Клімкіну його російське походження. Фото: УНІАН

Кандидатка у президенти РФ Ксенія Собчак відповіла на слова міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, про "політичну шизофренію".

"Дивною стала для мене відповідь на мій лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, уродженця міста Курська. Він відмовив у моєму проханні, звинувативши мене в "політичній шизофренії", – написала вона в Instagram.

"Дуже не хочеться відповідати вищій посадовій особі суверенної держави в дусі "сам такий", але задумайтеся: українська влада перешкодила єдиному російському політику, який підтримає їх національний суверенітет, відвідати їхню країну в суворій відповідності з її законами", - додала вона.

Собчак заявила, що не планує займатись передвиборною агітацією на окупованому півострові.

"Я – один з небагатьох російських політиків, які відкрито заявляють про те, що події березня 2014 року – грубе порушення міжнародного права. Я виступаю за виведення російських збройних формувань з Донбасу і за вирішення кримської проблеми в рамках міжнародних норм", – наголосила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак розповіла, що робити з Кримом

За візит до Криму у 2014 році Собчак потрапила до бази "Миротворця". За її словами, у Криму вона разом із журналістом Антоном Красовським збирала інформацію для репортажу.

"Зараз у мене принципово інший статус, що я – кандидат в президенти Росії, Антон Красовський – моя довірена особа. Я єдиний російський політик, який офіційно запросив дозвіл у влади України на в'їзд в Крим з української території. Представники посольства України в Росії кажуть, що не отримували копію цієї заяви, що є неправдою", – додала Собчак.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає політичною шизофренією прохання кандидада в президенти РФ Ксенії Собчак відвідати окупований Крим. "Дотримуватися українського законодавства для в'їзду в окупований Крим - це, звісно, позитив. Але законний в'їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території - це точно шизофренія. Звичайно, політична", - прокоментував Клімкін.

Зараз ви читаєте новину «"Дивно чути таке від уродженця Курська" - Собчак відповіла Клімкіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути