понеділок, 22 жовтня 2007 13:18

Страйк російських шахтарів закінчився масовими звільненнями

Страйк на російських шахтах "Южкузбассугля" – "Тагарышская" і "Есаульская" – закінчився масовими звільненнями гірників. Як передає кореспондент "Нового Регіону", акції протесту почалися з початку жовтня після того, як керівництво компанії змінило графік роботи і замінило 8-годинний робочий день на 6-годинний. Шахтарів це не влаштувало: скорочення робочої зміни призвело до того, що вони втратили 5 вихідних днів на місяць. Коли робочий день тривав 8 годин, у шахтарів на 3 робочих зміни припадало 3 вихідних. Коли зміна зменшилася до 6 годин, робочих днів стало більше.

Гірники були згодні перейти на новий графік за умови, що їм збільшать зарплату в півтора рази. За словами шахтарів, середньомісячний заробіток на "Есаульськой" і "Тагарышской" зараз близько 20 тисяч рублів.

Протистояння гірників і керівництва вугільної компанії призвело до страйку. За інформацією, отриманою від дружини одного з шахтарів, що працюють в компанії "Южкузбассуголь", Ольги Іванової, 19 жовтня о 00.00 годин гірники шахт "Тагарышской" і "Есаульськой" мали припинити роботу.

На шахті "Тагарышской" чергова, четверта за рахунком, зміна спустилась у забій 18-го жовтня о 21.00 і за три години – о 24.00 піднялася на поверхню – шахтарі почали акцію протесту. Тоді керівництво шахти віддало розпорядження відправити робітників четвертої зміни додому, при цьому страйкуючим повідомили, що всі вони (близько 30-40 чоловік) звільнені, пише Новый регион.

Зараз ви читаєте новину «Страйк російських шахтарів закінчився масовими звільненнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути