четвер, 01 жовтня 2009 19:58

Столичних правоохоронців підозрюють в організації каналу збуту наркотиків

Столичних правоохоронців підозрюють в організації каналу збуту наркотиків

Оперативники СБУ Головного управління БОП МВС України викрили у Київській області наркотрафік, до організації якого причетні працівники міліції.

Як повідомив у четвер, 1 жовтня, департамент зв"язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, співробітники одного зі столичних районних відділів служби у боротьбі з незаконним оборотом наркотиків підозрюються в причетності до організації на території Києва і Київської області міжрегіонального каналу збуту наркотичної речовини - ацетилованого опію.

Зловмисники разом з цивільними особами налагодили канал постачання наркотиків з Білої Церкви. Схема діяльності злочинного угруповання була законспірована, безпосередні постачальники спілкувалися виключно по телефону. Покупці наркотиків оплачували безготівково, а саму наркотичну сировину зловмисники залишали у заздалегідь підготовлених схованках. Таким чином, протягом 2008-2009 років це угруповання реалізувало наркотиків на загальну суму більше 3 мільйонів грн.

За матеріалами Служби внутрішньої безпеки прокуратурою Київської області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) і ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим положенням) Кримінального кодексу України.

У зловмисників також вилучили три автомобілі і заблокований платіжний картковий рахунок на суму понад 1,140 мільйонів грн.

Нагадаємо, що у вересні цього року співробітники Управління у боротьбі з незаконним обігом наркотиків перекрили черговий міжрегіональний канал надходження наркотиків до Києва.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Столичних правоохоронців підозрюють в організації каналу збуту наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути