четвер, 04 березня 2010 10:44

Столичні випускники цього року спочатку складуть іспити, а не зовнішнє тестування

Столичні випускники цього року спочатку складуть іспити, а не зовнішнє тестування

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський заявив, що цього року столичні школярі пройдуть зовнішнє незалежне оцінювання після того, як отримають атестат.

У 2010 році випускники 11-х класів спочатку з 11 по 18 травня пройдуть Державну підсумкову атестацію, яка раніше проходила у формі випускних іспитів, 28 травня отримають атестат, і вже після цього, з 2 по 23 червня, здаватимуть ЗНО, результати якого враховуватимуться при вступі до вищих учбових закладів.

Як пояснив Журавський, нові терміни і форма Державної підсумкової атестації були визначені Міністерством освіти і науки України.

"Цього року ми, нарешті, відійшли від помилкової практики проведення ЗНО до завершення випускних іспитів. Як було раніше? Діти не завершили вивчення предметів, ще не склали шкільні іспити, а Український центр оцінювання якості освіти вже проводить тестування. Цього ж року випускники спочатку проходять Державну підсумкову атестацію, яка проходить з 11 по 18 травня, святкують Останній дзвінок, отримують документи про освіту і лише після школи, з 2 по 23 червня, пройде Зовнішнє незалежне оцінювання", - розповів Журавський.

Він пояснив, що цього року замість традиційних випускних іспитів при підсумковій атестації випускники 11-х класів повинні написати контрольні роботи з трьох предметів. Це українська мова (переказ) - 11 травня; історія України або математика - 14 травня; і один предмет з інваріантною складовою учбового плану за вибором учнів.

"Слід зазначити, що цього року, вперше за останні кілька років, в атестатах буде виставлений середній бал. Розрахунок середнього балу атестата випускників здійснюватиметься у школі, після чого він буде внесений на додаток атестата. На даний момент Головне управління науки і освіти КМДА розробило рекомендації для керівників шкіл, щоб уникнути помилок при розрахунку середнього бала", - додав Журавський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Столичні випускники цього року спочатку складуть іспити, а не зовнішнє тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути