Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 15:12

Стельмах порадив Бродському не базікати про те, у чому він не тямить

Стельмах порадив Бродському не базікати про те, у чому він не тямить

Голова Нацбанку Володимир Стельмах вважає, що глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський не знає справжнього стану справ у банківській системі.

Так він відреагував на критику Бродського під час учорашнього засідання Комітету з економічних реформ.

"Банківська система надала кредитів у 863 млрд це 80% до ВВП, - сказав Стельмах журналістам. - Хай він назве хоч одну країну на теренах СРСР або в Європі, де б банківська система дала таку частку кредитів в економіку, в бізнес. Є ще так звані інші активи - цінні папери, корпоративні цінні папери. Вони також йдуть до підприємств - акції тощо. Це вже 915 млрд, 85% ВВП. Тому не треба базікати з трибуни не знаючи цифр, чи не бажаючи їх знати".

Проте Стельмах визнав правоту Бродського у тому, що видача ліцензій на відкриття рахунків може бути зайвою процедурою: "Можу визнати його правоту у плані ліцензій на відкриття рахунків чи переведення валюти. За 20 років роботи, де контролюється вивіз валюти, я можу сказати, що не пам"ятаю ті випадки, коли було відмовлено. Але є закони "Про боротьбу із організованою злочинністю" та "Декрет про валютне регулювання". Там говориться про те, якщо ви хочете вивезти валюту за кордон, треба мати висновки спецорганів - СБУ та міліції. Але практика показує, що це правило практично мертве".

Стельмах пообіцяв дослухатись до пропозиції Бродського та розглянути можливість відміни таких ліцензій.

"Я офіційно направлю міністру внутрішніх справ, нашому главі СБУ, податковій адміністрації. Розберемося та вирішимо чи є відомчий характер. Якщо потрібно, то може цю норму доцільно відмінити", - сказав він.

Нагадаємо, що учора під час засідання Комітету з економічних реформ Бродський розкритикував Стельмаха. За його словами, НБУ продовжує видавати ліцензії на відкриття рахунків. Однак, на переконання Бродського, не повинно бути ніяких ліцензій на відкриття рахунків, на перерахування грошей.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Стельмах порадив Бродському не базікати про те, у чому він не тямить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути