середа, 22 вересня 2010 16:11

Бродський похвалився, як він ламає чиновників

Бродський похвалився, як він ламає чиновників

Глава Держкомпідпрємництва Михайло Бродський хоче ввести дисциплінарну відповідальність для чиновників, які противляться відмінам ліцензій та дозвільних актів.

Про це він сказав журналістам на брифінгу.

"Потрібна дисциплінарна відповідальність. Чиновники проводять через нас напівзаконні акти чи накази. Реалізують їх самі, не реєструючи у нас. Це в першу чергу стосується регіональних адміністрацій та всяких там спеціальних контролюючих органів. Щоб вони цього не робили, ми запропонували законопроект про відповідальність чиновників. Хотіли взагалі автоматично їх звільняти та давати тюремне ув"язнення. На жаль, коли документ проходив узгодження в Кабміні, кожен казав: "Ой, це й мене стосується". Тому усі наші пропозиції обростали словом "ні", - розповів Бродський.

За його словами, зараз законопроект розглядають у Мін"юсті. Після того передадуть до Верховної Ради. Бродський прогнозує, що до кінця року законопроект приймуть й розповів про деякі деталі.

"Чиновник, який підписує акт, що не пройшов через регуляторний комітет чи погіршує життя підприємця, на перший раз заплатить адмінштраф 850 грн. А з другого разу - це звільнення з роботи. На жаль, поки що Мін"юст блокує", - зазначив Бродський.

Він поскаржився, що чиновники противляться прийняттю цього законопроекту.

"Викликає великий спротив. Наприклад, Кулінич. У нього було 30 ліцензій. Це єдиний центральний орган, який не хотів співпрацювати з нашим комітетом. Я звернувся у Генеральну прокуратуру, до прем"єра та президента з тим, що Держкомзем блокує та не виконує завдань президента. Звернувся з проханням його звільнити", - повідомив Бродський.

Він додав, що розпорядження про звільнення голови Державного комітету із земельних ресурсів Олега Кулініча було підписано сьогодні вранці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бродський похвалився, як він ламає чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути