Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 08:58

Штат Техас атакують "скажені мурахи"

Штат Техас переживає нашестя "скажених мурах", які служать причиною коротких замикань і поломок комп`ютерів, повідомляє Лента.ру з посиланням на AP.

Різновид мурашок, що належить до підвиду "Paratrechina" і вже дістав у народі прізвисько "скажених мурашок Ресберрі", відрізняється підвищеним інтересом до електроприладів і техніки, який учені поки не можуть пояснити. Мурашки вивели з ладу насоси системи каналізації, викликають численні збої в роботі систем пожежної сигналізації і вивели з ладу, щонайменше, один газовий лічильник. Великі скупчення мурашок були виявлені на об`єкті NASA в районі Х`юстона, а також поблизу аеропорту Хобі.

Ще однією особливістю цих мурашок є хаотичність пересування, тоді як для звичайних мурашок характерним є переміщення строго впорядкованим чином. Вперше цей різновид мурашок з`явився в Техасі в 2002 році. Ймовірно мурашки потрапили в США на борту вантажного літака або корабля і поширилися з Х`юстона. Учені не знають, звідки саме прибув новий різновид мурашок, проте їх найближчі родичі мешкають у країнах Карибського басейну.

За словами дезинсекторів, на мурашок дуже слабо діють стандартні інсектициди, наявні у вільному продажі. Крім того, вони не торкаються отруєної наживки. Мурашки також використовують своїх убитих родичів, щоб будувати мости і безпечно долати ділянки, отруєні інсектицидом, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Штат Техас атакують "скажені мурахи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути