Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 17:46

Стан Чингіза Айтматова залишається важким

Стан народного письменника Киргизії Чингіза Айтматова, що перебуває на лікуванні в клініці німецького міста Нюрнберга, як і раніше залишається важким, повідомив представник прес-служби МЗС Киргизії.

Відомий письменник був госпіталізований 16 травня з діагнозом "ниркова недостатність".

За даними МЗС Киргизії, німецькі лікарі оцінюють стан Айтматова як "стабільно важкий". Він як і раніше підключений до апарату штучного дихання.

Минулого тижня посол Киргизії в Німеччині Маратбек Бакієв відвідав клініку в Нюрнберзі, де зустрівся із дружиною письменника і його сином Ельдаром, а також поговорив з лікарем Айтматова.

У нинішньому році найвідомішому представникові киргизької культури виповнюється 80 років. Він одержав всесвітню популярність як автор філософських повістей і романів, таких як "Перший учитель", "Білий пароплав", "Плаха", виданих більш ніж у ста країнах світу. Свій останній за часом роман "Вічна наречена" Айтматов випустив торік, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Стан Чингіза Айтматова залишається важким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути