неділя, 09 червня 2013 15:58

Спецтема: Таксім: турецький "Майдан"

Стамбульський губернатор вибачився за жорстокість поліції при розгоні демонстрантів

Стамбульський губернатор вибачився за жорстокість поліції при розгоні демонстрантів
Фото: AFP

Губернатор Стамбула Хюсейн Авні Мутлу визнав, що поліція в останні дні в ряді випадків занадто жорстко діяла проти учасників акцій протесту, і попросив у них пробачення.

"Я прошу вибачення за надмірно різкі дії та індивідуальні помилки поліцейських, виявлені в даному випадку", - написав він у своєму мікроблозі в "Твіттері".

Губернатор навіть зазначив, що хотів би опинитися серед учасників акції протесту в Стамбулі, однак мотивував це далекими від політики причинами. Молоді люди, у парку Гезі прекрасний ранок, співають птахи, дзижчать бджоли, у повітрі відчувається запах липи. Мені б хотілося бути там з вами ", - зазначив він.

Раніше в неділю прем'єр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зайняв значно більш жорстку позицію щодо людей, які проводять антиурядові демонстрації в турецьких містах. Зокрема, глава уряду назвав демонстрантів вандалами й анархістами.

Самі демонстранти вимагають відправити у відставку чиновників, які, на їх думку, несуть відповідальність за надмірно жорсткі дії поліцейських. Зокрема, вони хочуть, щоб свій пост покинув губернатор Стамбула.

Зараз ви читаєте новину «Стамбульський губернатор вибачився за жорстокість поліції при розгоні демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути