Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 18:30

США знайшли рекордні запаси нафти на своїй території

Геологічна служба США, що входить в структуру федерального уряду, оголосила про те, що на території американських штатів Північна Дакота і Монтана, за новими оцінними даними, є родовища "технічно витягуваної" нафти, запаси якої складають до 4,3 мільярдів баррелів.

"Запаси нерозвіданої, технічно витягуваної нафти в районі під назвою "Баккен формейшн" в Північній Дакоті і Монтані складають від 3 до 4,3 мільярдів баррелів", - мовиться в повідомленні служби.

За її даними, прогноз запасів нафти в районі "Баккен формейшн" є найбільшим для всієї "основної" території США, що складається з 48 штатів і не включає територію штатів Аляска і Гаваї.

Наступними і зіставними по величині запасами нафти є родовища "Остін чак" в штатах Техас і Луїзіана, об"єми яких оцінюються на рівні в 1 мільярд баррелів технічно витягуваної нафти.

Прогноз по району "Баккен формейшн" є новою оцінкою, здійсненою з урахуванням новітніх технологій буріння і здобичі нафти, що існують в США, і тому ця оцінка в 25 разів вища, ніж аналогічний прогноз, зроблений по цьому регіону в 1995 році, мовиться в документі.

За станом на кінець 2007 року об"єм вже здобутої нафти на території "Баккен формейшн" склав 105 мільйонів баррелів.

Голова сенатського підкомітету по енергетиці, сенатор-демократ від штату Північна Дакота Байрон Дорган, слова якого наводяться в повідомленні, заявив, що оприлюднена геологічною службою нова прогнозна оцінка запасів нафти приведе до зростання інвестицій в нафтовидобуток в цьому регіоні країни.

"Великі запаси нафти, які, за оцінкою, знаходяться в "Баккен формейшн", повинні привернути значні інвестиції в цей регіон", - мовиться в заяві Доргана. З розширенням нафтовидобутку на нових родовищах "ми побачимо нове зростання активності, яке додасть прискорення нашій економіці і допоможе нашій країні позбавитися від залежності від іноземної нафти", додав він, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «США знайшли рекордні запаси нафти на своїй території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути