Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 12:41

США зіштовхнуть Україну з Росією для виходу з кризи?

Після президентських виборів в США, які пройдуть у вівторок, 4 листопада, американське керівництво має намір спровокувати збройний конфлікт між Росією і Україною, заявив в понеділок на прес-конференції в Москві директор Міжнародного інституту політичної експертизи Євгеній Мінченко. За його оцінкою, війна може початися незалежно від того, хто займе Білий дім - Джон Маккейн чи Барак Обама.

За словами Мінченка, в американському істеблішменті сьогодні переважають в основному антиросійські настрої, і політика подальшого тиску на РФ після виборів, швидше за все, буде продовжена. "Не випадково цілий ряд представників американської еліти останнім часом стверджує, що "Україна наступна". Вони повторюють ці слова, як заклинання", - заявив Мінченко.

"Поки в Україні при владі залишається антиросійський президент, а за Конституцією він займатиме цей пост ще рік, вірогідність провокації збройного конфлікту з РФ буде високою", - вважає політолог. На думку Мінченка, на провокацію військових конфліктів американську еліту штовхає логіка фінансової кризи.

На думку Мінченка, "з глобальної кризи світового капіталізму Америці вдалося вийти тільки в результаті Другої світової війни, яка дала ріст американській економіці". Так і тепер, в настроях американської еліти присутня спокуса саме за рахунок зовнішнього конфлікту вирішити свої внутрішні проблеми, переконаний експерт.

"Вірогідність реалізації такого сценарію буде набагато вища, якщо президентом США стане Джон Маккейн", - попереджає політолог. Євгеній Мінченко пояснив, що Барак Обама, швидше за все, критикуватиме Росію тільки по лінії внутрішньої політики: порушення прав людини всередині РФ і дотримання свободи слова, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «США зіштовхнуть Україну з Росією для виходу з кризи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути