четвер, 31 січня 2008 17:11

США згодні на новий режим по ядерних озброєннях

США змінили свою позицію у зв"язку з майбутнім закінченням терміну дії Договора СНВ-1 і тепер згодна на заключення з Росією такого нового режиму у сфері контролю над ядерними озброєннями, який буде юридично обов"язковим, заявив заступник голови сенатського комітету у закордонних справах, сенатор-республіканець Річард Лугар.

"Минулого року я був стурбований повідомленнями про те, що російсько-американські переговори не включали обговорення питання про юридично обов"язковий договір або продовження формального режиму перевірок. Я радий оголосити, що адміністрація змінила курс і буде згодна на юридично обов"язковий режим", - мовиться в поширеному у Вашингтоні тексті доповіді сенатора Лугара.

"Тепер, коли питання про необхідність юридично обов"язкової угоди врегульоване, ми повинні перетнути фінішну межу і завершити переговори, щоб гарантувати, що Договор СНВ-1 не закінчиться", - заявив сенатор, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «США згодні на новий режим по ядерних озброєннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути