четвер, 16 липня 2020 12:12

США запровадили нові санкції проти "кухаря Путіна"

США запровадили нові санкції проти "кухаря Путіна"
Проти Євгена Пригожина у США запровадили нові санкції. Фото: reuters.com

США запровадили санкції проти 3 фізичних осіб і 5 компаній, пов'язаних з російським бізнесменом, так званим кухарем Путіна Євгеном Пригожиним.

Як повідомляють на сайті Міністерства фінансів США, санкції запроваджуються за втручання в американські вибори та "дестабілізаційну активність" у Судані.

Під санкційні заходи потрапили петербурзька компанія "М Інвест", суданська Meroe Gold Cо Ltd, китайська Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp & Exp, гонконгські Shine Dragon Group та Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company.

У списку підсанкційних осіб є Ігор Лавренков — за зв'язок із Пригожиним, Андрій Мандель, пов'язаний з ТОВ "М Інвест", і Михайло Потепкін, пов'язаний з "М Інвест" і Meroe Gold Cо Ltd.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти "путінської маріонетки" Пригожина США планують запровадити нові санкції

Компанія РФ "М Інвест", що належить Пригожину або контролюється ним, служить прикриттям для сил ПВК Вагнера, задіяним у Судані. Також 2017 року "М Інвест" стала учасником концесії з розвідки і видобутку золота в Судані і діє в країні через свою дочірню компанію Meroe Gold.

Мандель є генеральним директором "М Інвест," а Потепкін — регіональним директором "М Інвест" і Meroe Gold.

Компанії Shine Dragon Group Limited, Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp & Exp і Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company базуються в Гонконгу та Таїланді, через них пройшли понад 100 угод на суму понад $7,5 млн, здійснених в інтересах Пригожина. Лавренков був директором і власником Shine Dragon Group Limited. .

Уперше російський бізнесмен Євген Пригожин був внесений у санкційні списки США в грудні 2016 року. Проти нього, а також проти ще 12 осіб після розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента США було порушено справу.

Євген Пригожин перебуває під індивідуальними санкціями США через його роль у підтримці російської анексії українського Криму 2014 року і воєнному втручанні Москви на сході України проти української влади.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили нові санкції проти "кухаря Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути