Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2019 07:16

США запланували військову допомогу Україні на $250 млн

США запланували військову допомогу Україні на $250 млн
На поставки військової допомоги Україні, включаючи оборонні озброєння, в 2020 фінансовому році Вашингтон заклав $250 млн. Фото: з відкритих джерел

Пентагон в наступному фінансовому році, який почнеться 1 жовтня 2019 року, планує виділити $250 млн на військову допомогу Україні. Ця ініціатива є в проекті американського військового бюджету, який підготував голова комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт.

Текст законопроекту оприлюднила його адміністрація.

"У цьому розділі 250 млн дозволено використовувати для виконання повноважень, які дозволяють міністру оборони надавати уряду України сприяння в питаннях, пов'язаних із забезпеченням безпеки і розвідки", - сказано в законопроекті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують надати Україні оборонне озброєння - американський генерал

Пропонується продовжити на рік заборону на використання бюджетних коштів для здійснення будь-яких видів діяльності, які визнають суверенітет Росії над Кримом.

Законодавці просять главу Пентагону спільно з держсекретарем не пізніше 15 жовтня подати звіт про стратегію США з протидії російським загрозам в Чорному морі.

Пропоновані до законопроекту про бюджет Пентагону в 2020 році поправки обговорять на засіданні комітету 12 червня. Потім документ розгляне вся Палата представників, після чого до роботи підключиться Сенат. Якщо обидві палати Конгресу схвалять проект бюджету, його відправлять на підпис президенту США.

У бюджеті США на поточний рік на поставки військової допомоги Україні виділяли $200 млн.

Починаючи з 2014 року, Америка виділила понад $ 1,1 млрд на військову підготовку і обладнання, щоб допомогти обороноздатності України та захисту її кордонів.

Зараз ви читаєте новину «США запланували військову допомогу Україні на $250 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути