пʼятниця, 05 січня 2007 12:07

США ввели нові санкції проти російських оборонних компаній

Адміністрація президента США Джорджа Буша ввела нові економічні санкції проти трьох російських оборонних компаній - "Рособоронекспорту", Тульського КБ Приладобудування і Коломенського КБ Машинобудування.

Фірми з Росії звинувачуються в порушенні закону, що забороняє продаж озброєнь Ірану і Сирії. Санкції, які ввели на початку цього тижня, накладені строком на 2 роки.

Згідно із введеним обмеженням, американським компаніям заборонено співпрацювати з російськими підприємствами і укладати з ними експортні контракти. Санкції були накладені після вивчення міжвідомчої доповіді про світові постачання озброєнь.

Крім того, під дію обмежень потрапили три китайські компанії і одне північнокорейське підприємство.

3 січня неназваний представник Міноборони Росії повідомив, що контракт з Іраном на постачання 29 пересувних зенітно-ракетних систем "Тор-М1" (виготовляються на Іжевському електромеханічному заводі "Купол", що входить в концерн ППО "Алмаз-Антей"), вартість якого складає $1,4 мільярда, виконаний на 50%.

У лютому 2006 року Росія завершила постачання до Сирії зенітних ракетних комплексів "Стрілець" (їх виготовляє Коломенське КБ Машинобудування) за контрактом, підписаним 2005 року.

28 липня 2006 року США ввели аналогічні санкції протиАХК "Сухой" і "Рособоронекспорту". Американці звинувачували російські фірми в тому, що вони поставляли Ірану устаткування і матеріали, "здатні сприяти виробництву зброї масового знищення і крилатих або балістичних ракетних систем".

21 листопада після зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна і Джорджа Буша в Ханої на саміті АТЕС санкції проти "Сухого" зняли. Проте повідомлень про те, що обмежувальні заходи зняті з "Рособоронекспорту" останнім часом не поступало, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США ввели нові санкції проти російських оборонних компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути