Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2007 19:32

США вперше за десять років розкрили свої витрати на розвідку

У минулому фіскальному році, що завершився 30 вересня, витрати американського бюджету на зміст спецслужб склали 43,5 мільярда доларів. Це відомості по новому закону розголосив директор національної розвідки США Майк Макконнелл.

Останній раз дані про подібні витрати розкривалися ЦРУ десять років тому: у 1997 і 1998 роках бюджет управління складав 26,6 і 26,7 мільярда доларів відповідно.

Крім того, в 2005 році один з керівників американських спецслужб випадково сказав на публічній конференції, що загальний бюджет розвідки склав 44 мільярди доларів.

Розкриті дані стосуються 16 спецслужб, зокрема ЦРУ, розвідслужб Пентагону, Міністерства фінансів і Міністерства національної безпеки. Разом з тим сюди не включені витрати військових розвідок різних пологів військ.

Спецслужби довгий час виступали проти оприлюднення їх сукупного бюджету, стверджуючи, що це може пошкодити інтересам національної безпеки. У наступному фінансовому році загальний бюджет спецслужб також буде розкритий, проте, починаючи з 2009 року, президент матиме право зробити цю інформацію закритою, якщо він переконає Конгрес, що даний крок представляє загрозу безпеці, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «США вперше за десять років розкрили свої витрати на розвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути